bijeenkomst | 
Bijeenkomst 

Naam
European Week of Regions and Cities

Datum
10-10-2017

Aanvang
7:00 uur

Accommodatie
Diversen

Omschrijving
De European Week of Regions and Cities, oftewel de Open Days, vinden plaats in de tweede week van oktober. Tijdens dit evenement presenteren regios, bedrijven en universiteiten uit heel Europa zich aan gemiddeld 9000 bezoekers. Ook verzorgen regios, bedrijven, universiteiten, Europese Commissie, Comite van de Regios en verschillende fracties uit het Europarlement ca 100 thematische workshops die vrij kunnen worden bezocht.

Graag nodigen wij u, als bestuurder uit het werkgebied van VNO-NCW Midden, uit voor een 2-daags bezoek aan de European Week of Regions and Cities.

Op 10 en 11 oktober 2017 zullen verschillende regio's en Economic Boards een parallel programma organiseren naast de European Week of Regions and Cities. Er wordt een groot aantal workshops met uiteenlopende themas georganiseerd, zoals Sustainable Urban logistics, Energietransities, Circulaire Economie en vele andere. U ontvangt hierover nog meer informatie. De workshops uit het officiŽle programma kunt u hier vinden.

Het belang van Europa voor ondernemers
De vluchtelingencrisis, xenofobie, antidumping, eurosceptici, TTIP en de Brexit; een aantal ontwikkelingen die wij dagelijks in het nieuws voorbij zien komen. Welke invloed hebben wij op onze Europese Unie en wat gebeurt er allemaal in Brussel? Hoe belangrijk is de EU voor Nederland en voor ons bedrijfsleven? Allemaal vragen die we op 10 oktober met Esther de Lange (CDA) bespreken.

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Zij is delegatieleider van de CDA delegatie in het Europees Parlement, vicevoorzitter van de EVP Fractie, lid van de Commissies Economische en monetaire zaken (ECON) en Industrie, Telecom en Energie (ITRE) - Lees hier meer.

VNO-NCW in Brussel
Kantoor VNO-NCW in Brussel behartigt de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de Europese Unie door het onderhouden van contacten met de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, BUSINESSEUROPE, de internationale vakbeweging en de media. Daarnaast volgt en analyseert kantoor Brussel de ontwikkelingen in de Europese politiek voor de leden van VNO-NCW en opent waar nodig deuren.
We gaan op 10 oktober ook in gesprek met de permanent gedelegeerde vanuit VNO-NCW in Brussel, Winand Quaedvlieg.

Opmerking
Maximum aantal deelnemers
Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen aan deze activiteit.

Kosten
Voor deelname is een eigen bijdrage verschuldigd. Het bedrag is afhankelijk van het aantal deelnemers (circa Ä 300,-- per persoon, inclusief hotel, ontbijt en diner).
In verband met de reserveringskosten kunt u zich na aanmelding tot en met 25 augustus zonder kosten afmelden. Daarna zijn wij genoodzaakt de kosten bij u in rekening te brengen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden bij Anouska Hofman.


Let op:
Leden die een uitnodiging hebben ontvangen voor deze bijeenkomst dienen in te loggen om zich aan te melden.

Geen uitnodiging ontvangen, maar wel geÔnteresseerd?
Neem contact op met het verenigingsbureau in Apeldoorn, e-mail, telefoon 055-5222606.