bijeenkomst | 
Bijeenkomst 

Naam
Zaken doen met defensie

Datum
4-10-2017

Aanvang
15:00 uur

Accommodatie
Kamp Soesterberg
Het Zeisterspoor 8
3769 AP SOESTERBERG

Omschrijving
Geachte heer/mevrouw,

VNO-NCW Midden en Defensie nodigen u graag uit voor de volgende bijeenkomst:

Zaken doen met defensie

Onder dit motto kunt u deelnemen aan een bezoek bij het Defensie-onderdeel Field Lab Smart Base.

Een base is onderdeel van het landoptreden van Defensie. Een base (uitvalsbasis) vervult een belangrijke rol en valt niet meer weg te denken in een uitzendgebied. Een wisselende omgeving en veranderende dreiging vragen dat flexibiliteit en adaptiviteit kernbegrippen van defensie zijn. Een base moet daarin mee en moet het vermogen hebben aangepast te worden aan wisselende omstandigheden, mobiel en snel inzetbaar zijn. Dit betekent dat de base verplaatsbaar moet zijn met behoud van bescherming, energievoorziening, aan- en afvoer van water en dat support en services gegarandeerd blijven, zonder een footprint achter te laten na vertrek.

Defensie gaat samen met het bedrijfsleven en kennisinstituten in een proeftuin - een innovatieve omgeving - experimenten opzetten, inrichten en uitvoeren om te komen tot veilige en duurzame militaire bases in uitzendgebieden. De samenwerking met het bedrijfsleven komt onder andere tot uitdrukking in het FielLab dat in Soesterberg is ingericht.

Door een bezoek aan deze nagebouwde base kunt u inzicht krijgen in de innovatieve ontwikkelingen rond bases en kunt u meedoen in de zoektocht naar geavanceerde oplossingen op genoemde terreinen.

Een deel van het programma speelt zich buiten af, vrijetijdskleding met stevig schoeisel wordt geadviseerd. Overige details voor dit bezoek ontvangt u na aanmelding. Wel maken wij u er vast op attent dat u een geldig legitimatiebewijs moet kunnen overleggen bij binnenkomst.

Wij hopen u te onmoeten bij deze unieke mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen. Graag tot ziens op 4 oktober aanstaande.

Opmerking
Aanmelden
U kunt zich aanmelden bij Anneke Hafkamp of via Ledennet op de website www.vno-ncwmidden.nl/ledennet.

Let op! Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers.


Kosten
Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door het Platform Defensie Bedrijfsleven en VNO-NCW Midden.

Let op:
Leden die een uitnodiging hebben ontvangen voor deze bijeenkomst dienen in te loggen om zich aan te melden.

Geen uitnodiging ontvangen, maar wel ge´nteresseerd?
Neem contact op met het verenigingsbureau in Apeldoorn, e-mail, telefoon 055-5222606.