Home > Nieuwsberichten > Geslaagd bedrijfsbezoek bij Wehkamp  

Geslaagd bedrijfsbezoek bij Wehkamp

Op woensdag 16 maart waren de leden van VNO-NCW regio Zwolle te gast bij het distributiecentrum van Wehkamp. Laurens de Lange, de voorzitter van VNO-NCW regio Zwolle, sprak zijn waardering uit voor de mogelijkheid om een kijkje in deze bijzondere keuken te mogen nemen. Het aantal aanmeldingen was groter dan het aantal beschikbare plaatsen. Gelukkig heeft Wehkamp de mogelijkheid geboden om in het najaar nog een keer op bezoek te gaan.

Activiteiten VNO-NCW
Laurens de Lange stond kort stil bij de activiteiten van VNO-NCW. Samen met bedrijvenkringen, EVO, TLN en MKB is een succesvolle lobby gevoerd voor de aanpak van de N340. Na jaren van discussie kan nu echt de schop in de grond. Het programma Nieuwe Energie van de provincie Overijssel daagt ondernemers uit om met het thema Energie aan de slag te gaan. VNO-NCW wil ervoor zorgen dat dit programma praktische meerwaarde voor ondernemers heeft. De Lange wees de leden verder nog op de internationale Hanzedagen die in 2017 in Kampen worden gehouden. Vervolgens introduceerde De Lange de kandidaten voor het bestuur. Met applaus werd ingestemd met de benoeming van de nieuwe bestuursleden Gabriella Esselbrugge en Klaas Feenstra. Het bestuur is hiermee weer op volle sterkte.

Wehkamp
Andries van Daalen, programmadirecteur van Wehkamp, vertelde op een zeer bevlogen manier het verhaal van Wehkamp. Met de ontwikkeling van het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum heeft het bedrijf een grote stap gezet in de wereld van de online retail. Met het invoeren van Same Day Delivery speelt het bedrijf in op de behoefte van de klant. Om dit te kunnen realiseren is de logistiek op een heel effectieve manier georganiseerd. Het bedrijf schrijft er zelf het volgende over:

“Het geautomatiseerde magazijnsysteem heeft bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. De artikelen worden opgehaald door 468 geautomatiseerde shuttles. Daarmee is het distributiecentrum voor wehkamp.nl het grootste geautomatiseerde ter wereld voor online retail. In het nieuwe distributiecentrum kunnen straks zo’n 12.350 items per uur ‘opgepikt’ worden op de locaties. Dat is 4x zo snel als in het distributiecentrum in Dedemsvaart. Dat betekent dat we binnen 30 minuten na bestelling door een klant het pakket klaar hebben staan voor verzending.”

Beter Benutten
Voordat de rondleiding begon, verzorgde Arnold Helfrich nog een korte presentatie over de mogelijkheden van het programma Beter benutten. Het programma biedt ondernemers mogelijkheden om inzicht te krijgen in de mobiliteitskosten en de sturing daarop. Meer informatie is te vinden op www.beterbenutten.nl.

De rondleiding door het magazijn liet zien hoe alles in de praktijk nu echt werkt. Snel, strak, efficiënt, verbazingwekkend. Dat zijn de woorden die een indruk geven van de nieuwe aanpak. Het bezoek aan Wehkamp is daarmee weer een geslaagd voorbeeld van de traditie van bedrijfsbezoeken die we vanuit VNO-NCW regio Zwolle graag voortzetten.
  
 

U kunt hier klikken voor een foto-impressie.

Contact:
Auke Oosterhoff, regiomanager VNO-NCW regio Zwolle, tel. 06-11351719
Gemaakt om 21-3-2016 11:39  door nl 
Laatst gewijzigd op 8-4-2016 10:34  door mz