Duurzame 100 Stedendriehoek


De duurzame 100

Welke ondernemende mensen in de Stedendriehoek zijn niet alleen in woord, maar vooral in daad bezig om ambities op een maatschappelijk verantwoorde wijze te realiseren? VNO-NCW Stedendriehoek en Regio Stedendriehoek zullen de 100 beste voorbeelden van duurzame initiatieven in de regio verenigen in ‘De Duurzame 100’. We willen hiermee het containerbegrip ‘duurzaamheid’ een duidelijker invulling geven, maar vooral laten zien wat er in de regio Stedendriehoek gebeurt op dit vlak.

Wat is dan duurzaam?
Een algemeen erkende definitie stelt dat we de wereld niet slechter mogen achterlaten voor de volgende generatie. ‘De Duurzame 100 Stedendriehoek’ staat in het teken van de drijfveren en het enthousiasme waarmee deze mensen werken aan een nieuwe kijk op de samenleving. Een samenleving die rekening houdt met de drie p’s (people, planet, profit).

Wie zoeken we?
We zoeken daadkrachtige ondernemende mensen uit de regio Stedendriehoek die op hun eigen wijze bezig zijn met het werken aan een duurzame samenleving. Dat kan een ondernemer zijn die energieneutraal wil bouwen of produceren, een medewerker of collega die op zijn of haar manier innoveert en bijdraagt aan de drie p’s, een docent die leerlingen of studenten op creatieve wijze leert om een goede rentmeester voor de aarde te zijn of een gemeentebestuurder of –ambtenaar die laat zien oog te hebben voor de toekomst. Maar wellicht bent u het zelf.

De voorzitters van de regio Stedendriehoek en VNO-NCW Stedendriehoek (de heer Heidema en de heer Crama) zullen zelf of met een collega de regio in gaan om deze mensen te zoeken, maar we vinden het natuurlijk nog leuker wanneer we getipt worden.

Criteria
Kan iedereen in aanmerking komen voor de Duurzame 100 Stedendriehoek?
Ja, maar we letten bij de samenstelling op de volgende criteria:

  • Daadkracht
  • Innovatie & creativiteit
  • Charisma
  • De drie P’s
  • Kennis en kennissen

Contactpersoon
Christian Lorist, regiomanager VNO-NCW Stedendriehoek, 055 – 5222 606.

 

 De Deelnemers

Bekijk hier de deelnemers

Naar de deelnemers

EERSTE UITREIKING
1e speldje voor Ruud Kimenai, Van Dorp InstallatiesOp 17 juni reikte burgemeester Heidema een heel speciaal speldje uit aan Ruud Kimenai, directeur van Van Dorp Installaties (VDI) uit Deventer. Kimenai is de eerste van de ‘duurzame 100’. Zijn bedrijf installeert in opdracht van eigenaar Woonbedrijf ieder1 nieuwe cv’s en zonnepanelen op het flatgebouw aan de Dreef in Borgele. Kimenai is voorgedragen vanwege activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen spant hij zich in voor energiebesparing en duurzaamheid, ook ondersteunt Van Dorp installaties maatschappelijke projecten en initiatieven in de omgeving en verder weg (zoals een project in Uganda).