20 september: 6 STEPS 4 EXPORT

Wil jij in één ochtend door middel van 6 stappen leren hoe jij met jouw zorginnovatie naar het buitenland kan? Dat kan op deze inspirerende en praktijkgerichte ochtend! Vaak komen weinig innovaties daadwerkelijk tot implementatie in het buitenland. Samen met GO4EXPORT organiseren wij het 6 Steps 4 Export event in Nijmegen. Tijdens deze bijeenkomst kun jij als ondernemer aan de hand van jouw eigen casus of die van een ander leren hoe je naar het buitenland kunt gaan met jouw zorginnovatie. De 6 stappen die we doorlopen zijn:

1. Verkennen > 2. Planvorming > 3. Organisatie > 4. Financiering > 5. Netwerken > 6. Exporteren

Wanneer: 20 september 2018
Locatie: SMB Zaal
Wie: Health Valley & GO4EXPORT
Adres: Novio Tech Campus, gebouw M, Transistorweg 5 Nijmegen
Tijd: 09.30 uur – 13.00 uur (met lunch)
Deelname: gratis

Programma

09.30 uur: Inloop

10.00 uur: 
Welkom door Victor Haze, innovatiemanager Health Valley

10.05 uur: Doorlopen 6 STEPS 4 EXPORT aan de hand van casussen van de deelnemers

Financiering/Instrumenten en Ondersteuning
Niek Alofs, Adviseur Internationale Programma’s, van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft op deze middag inzicht over financiering, instrumenten en ondersteuning die er vanuit de Rijksoverheid beschikbaar is voor bedrijven die succesvol willen internationaliseren.

Middelen internationalisering
GO4Export biedt groeikansen voor ondernemers, maar bedrijven ervaren hierin vaak moeilijkheden. Wil je je afzetmarkt vergroten door internationalisering? GO4EXPORT ondersteunt Overijsselse en Gelderse ondernemers die succesvol internationaal willen ondernemen. Judith van de Bovenkamp, Projectmanager International Business van Oost NL/GO4EXPORT, geeft op deze middag inzicht over de middelen op het gebied van internationalisering, zoals voucherinstrumenten en handelsmissies.

Netwerken internationaal
Enterprise Europe Network (EEN) bestaat uit meer dan 600 organisaties in ruim 60 landen en brengen wij MKB-ondernemers met elkaar in contact. Jenk de Jong, Adviseur International Business, is voor EEN actief binnen de health sector als Business coach en adviseur op het gebied van international business en innovation managementsupport bij de Kamer van Koophandel. Hij zal deze middag vertellen hoe EEN een eerste mogelijkheid is om internationale zakenpartners te vinden, en welke medische evenementen binnenkort worden georganiseerd.

Exporteren 
Alle bovenstaande partijen komen hierbij aan bod.

12.00 uur: Netwerklunch13.00 uur: Einde

Klik hier om direct aan te melden.

Go4Export Gelderland en Overijssel
GO4EXPORT is een stimuleringsprogramma voor export, ondersteund door de provincie Overijssel en Gelderland en uitgevoerd door leadpartner Oost NL en 15 samenwerkende partners, waaronder VNO-NCW Midden.