4 miljoen extra voor ondersteuning groeiende bedrijven

Programma De Groeiversneller ondersteunt de komende periode weer veel bedrijven bij hun groeiplannen door de extra investering van vier miljoen door de provincie Gelderland.

De Groeiversneller biedt naast advies, een doorverwijzing in het netwerk om de juiste ondersteuning te vinden, een voucher of een lening. Oost NL ontsluit samen met de partners in het netwerk de ondersteuning voor bedrijven in Gelderland. Vouchers hebben een waarde van maximaal €10.000,-. Ondernemers gebruiken deze voor het inkopen van expertise, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, financiën of business development. Via partner Qredits kunnen ondernemers in aanmerking komen voor een lening van maximaal €225.000. Voor starters bedraagt de lening maximaal €75.000.

Sinds medio 2017 hebben zich zo’n 450 Gelderse ondernemers aangemeld voor De Groeiversneller. ‘De Groeiversneller is voor Gelderland een belangrijk instrument om ondernemingen te helpen sneller te ontwikkelen. We investeren hiermee in het innovatieklimaat van Gelderland op een manier die voor ondernemers slim, simpel en laagdrempelig is. Het programma draait nu meer dan een jaar en we zien dat de sterke clusters (Food, Health en Energie) in onze provincie steeds meer in verbinding staan met De Groeiversneller. Ook de verbindingen tussen die clusters en met de ondersteunende clusters zoals de maakindustrie, logistiek en ICT zijn heel belangrijk omdat we daarmee samen een krachtig ecosysteem neerzetten wat Gelderland interessant maakt voor bedrijven om zich hier te vestigen.’ Aldus Marijke Deegens, programma adviseur Economie, MKB & Innovatie provincie Gelderland.

Na het eerste jaar zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd binnen het programma. Zo zijn de voorwaarden voor het afsluiten van een lening bijvoorbeeld versoepeld. Ook komt er de komende periode meer nadruk op het stimuleren van groei door export. Ook groeien met uw onderneming? Meld u hier aan voor De groeiversneller.