Bakker Logistiek Groep ontvangt leden VNO-NCW Midden

Op 13 november komen 70 leden naar Zeewolde voor de algemene ledenvergadering VNO-NCW Midden. Gastheer dit keer is Bakker Logistiek Groep, met indrukwekkende bedrijfspanden (‘het lijkt wel een dorp’) gevestigd op Bedrijventerrein Trekkersveld aan de rand van de gemeente.

Marcel Hielkema, waarnemend voorzitter, opent de vergadering met aandacht voor ‘Haagse zaken’ en lobbyresultaten, onder andere stand van zaken pensioenakkoord, Wet Arbeidsmarkt in Balans, geld voor voorlichting over energiemaatregelen, toelichting regiodeals, en update infrastructurele knelpunten.

De leden krijgen vervolgens een toelichting op de begroting 2019 van penningmeester Stefan Klijn en gaan akkoord met de voorgestelde contributieverhoging van 10 euro per jaar (2019: € 700,–).

Directeur Ron van Gent praat de aanwezigen bij over de beide vacante DB-bestuursfuncties, (voorzitter en penningmeester), het strategieplan waaraan het verenigingsbureau werkt – inclusief ledenacquisitie – en de ICT-veranderingen die bij de vereniging zijn doorgevoerd en nu ook landelijk navolging zullen krijgen. Dit sluit ook aan bij de plannen voor een nieuwe organisatie- en samenwerkingsstructuur, de Federatie Nederland Onderneemt.

Marcel Hielkema dankt de leden voor hun komst en geeft het woord aan een van de grotere, ondernemende leden: Bakker Logistiek Groep, een familiebedrijf pur sang, met 1850 medewerkers, 10 locaties in de Benelux, 600 voertuigen, 350 klanten en 250 miljoen omzet.

Grootste logistieke dienstverlener foodsector

Serge van der Donk geeft een inkijkje in de wereld van de harde logistiek en warehousing. Het 100% familiebedrijf (4e generatie) is de grootste logistieke dienstverlener in de foodsector in Nederland en staat op positie 11 in de logistieke Top100. Onder de klanten supermarkten (waaronder Albert Heijn), grootwinkelbedrijven en retail ketens. Zonder Bakker Logistiek geen vers in de winkelschappen!

De grote kracht van het bedrijf is de maatwerk-service die het bedrijf biedt aan klanten. ‘Die extra schil is onze levensader. Wij zijn geen leverancier, maar logistiek partner’. Het familiebedrijf heeft veel zorg en aandacht voor mens en milieu. Met een speciaal duurzaamheidsprogramma ‘Bakker Groen’ werkt het bedrijf aan een betere toekomst.

Dank!

Dank Serge van der Donk, Yvette Bakker, Claudia van Bijsteren en rondleiders van Bakker Groep voor de gastvrije ontvangst en boeiende kijk achter de schermen. Ook de rondleiding door het enorme warehouse en uitleg over de logistieke processen werden zeer gewaardeerd.

Foto’s: Henk Merjenburgh Fotografie