Commerciële teststraten COVID-19

Door de toenemende wachttijden bij de reguliere COVID-19 teststraten zijn werknemers genoodzaakt om langer thuis te blijven. Recent hebben wij alle leden van VNO-NCW Midden aangeschreven voor een peiling naar de behoefte aan commerciële teststraten. Ook de uitkomsten van de peiling gaven aan dat er een grote behoefte is aan sneltest mogelijkheden in de regio’s.

In de vier provincies werken allerlei partijen samen aan het opzetten van commerciële teststraten. Wij hebben deze samengebracht in een geografisch overzicht, waarin ook de contactgegevens opgenomen zijn. Klik hier om deze te bekijken. De belangrijkste uitgangspunten voor deze teststraten zijn:

  • SNELHEID; waar mogelijk binnen 24 uur aanwezig op de testlocatie en uitslag binnen 30 minuten
  • BETROUWBAARHEID; het liefst gevalideerde testen echter is deze markt zeer diffuus
  • KOSTEN; het moet in onze ogen een redelijke prijs/kwaliteit verhouding zijn

Let wel; het staat iedereen geheel vrij welke keuze dan ook te maken, we geven slechts mogelijkheden aan en proberen de beste en snelste dienstverlening voor onze leden te bewerkstelligen. Wij zullen dit overzicht continu bijwerken zodra meer mogelijkheden voor ondernemers bekend zijn. Ook jij kan hier een bijdrage aanleveren door commerciële teststraten te melden via info@vno-ncwmidden.nl, zodat dit bijgewerkt kan worden in het overzicht.

Geïnitieerd vanuit VNO-NCW Midden
Voor onze leden in de provincie Overijssel hebben wij zelf initiatief genomen om commerciële teststraten te openen in samenwerking met Hestia. Het aanbod voor leden VNO-NCW provincie Overijssel is als volgt:

Wij zijn drukdoende om ook in ons overige werkgebied meer testlocaties op te zetten. Zodra er meer mogelijkheden zijn, worden leden in deze regio’s hierover geïnformeerd. Voor vragen over de commerciële teststraat in de provincie Overijssel kan je contact opnemen met Tom Masselink, via masselink@vno-ncwmidden.nl.