Fotograaf: Carlo Stevering

Drie Achterhoekse ondernemers in de prijzen

Maar liefst 400 ondernemers waren op donderdag 17 oktober getuige van de bloedstollende ontknoping van de Ondernemersprijzen Achterhoek. Onder luid applaus namen Herman Kemper van Kemperkip, Bart Mulder van K14 en Marjolein Boezel van Van Raam hun awards in ontvangst op het podium van het Amphion. Een terugblik op de spectaculaire avond waar het Achterhoekse ondernemerschap groots werd gevierd.

Opbouwende spanning bij negen kanshebbers

Onder de opzwepende klanken van een Afrikaanse percussieband en een staande ovatie van het publiek, kwamen de negen genomineerden de zaal binnen. In september dit jaar werden zij door de selectiecommissie gekozen uit ruim 100 online aanmeldingen. Samen met presentator Sjoerd Weikamp, heetten initiatiefnemers Steven Enneman (Rabobank), Koen Knufing (VNO-NCW Achterhoek) en Rob Migchelbrink (Business Club De Graafschap), de aanwezigen van harte welkom.

Winnaar Ap Ruesink Award

Herman Kemper van KemperKip, Frank Arendsen van Volvo Harrie Arendsen en Iginio Voorhorst van VB-Airsuspension betraden het podium als eerste. Na een kort interview met de ondernemers, werd bekendgemaakt wie zichzelf een jaar lang de meest inspirerende Achterhoekse ondernemer mag noemen. Door innovatief te zijn in zijn branche, bleek Herman Kemper de absolute winnaar. “Zijn product is synoniem voor een stukje Achterhoekse trots en onderscheidt zich door smaak, kwaliteit, dierenwelzijn en duurzame productie”, zo vat Steven Enneman, voorzitter van de jury, de prestatie van Kemperkip treffend samen.

In gesprek met de 3 burgemeesters

De uitreiking van de eerste award werd opgevolgd door een vermakelijk intermezzo. Onder leiding van Sjoerd, beantwoordden Burgemeester Boumans van gemeente Doetinchem, Burgemeester Besselink van gemeente Bronckhorst en Burgemeester Bengevoord van gemeente Winterswijk, een drietal stellingen van de ondernemers. Met prikkelende antwoorden en uitspraken over onder anderen het Achterhoekse ondernemerschap, de Achterhoek Board en Startups zat de zaal op het puntje van haar stoel.

Winnaar Rabo Talent Award

Na de pauze was het de beurt aan startende ondernemers Bart Mulder van K14, Rob Wolsink van Ebero-Bikes.nl en Dennis Lievestro van Firma Lievestro. Met een pitch stelden de kanshebbers van de Rabo Talent Award zichzelf voor. Bart Mulder werd uiteindelijk uitgeroepen als meest getalenteerde starter. Met de prachtige woorden “Bart is met zijn bedrijf K14 ambitieus, toont lef en heeft interntionale groeiambities”, roemt de jury de pionierschap van deze Achterhoeker.

 Winnaar Guus Hiddink Bedrijven Award

Nadat De Boetners de zaal vol chique geklede ondernemers met hun Achterhoekse dialectrock op kop zette, was het tijd voor de derde en laatste uitreiking. Staand op het podium, keken Marjolein Boezel van Van Raam, Fergus van Beek van Bronckhorst High-Tech en Alfred Uytdewilligen van CAD2M gespannen naar het beeldscherm waarop de naam van de winnaar zou verschijnen. Nadat het logo van Van Raam opdoemde, reageerde Marjolein uitgelaten. Helemaal verdiend, horen we van de jury: De doorslaggevend in de keuze van de jury is vooral de verbinding die men maakt met andere bedrijven in de Achterhoek om van elkaar te leren en elkaar te versterken met de door hun opgerichte vereniging Smarthub Development.

Een geslaagde avond

Met een prachtig lied vat de Achterhoekse stand-up Musician Bart Kiers de avond treffend samen. Vanachter zijn piano zingt hij over Kemperkip, Achterhoek en mooie deerne en heeft hij de lachers op zijn hand. Nog één keer kwamen alle sponsoren, partners en winnaars op het podium om het applaus van de zaal in ontvangst te nemen. Met een afsluitende netwerkborrel proostten 400 ondernemers samen op het bruisende ondernemerschap in de Achterhoek.

Nalezen

Op www.ondernemersprijzenachterhoek.nl vindt u de filmpjes van de genomineerden, de samenvatting van de avond, de samenstelling van de jury en selectiecommissie en de juryrapporten terug.

Bekijk hier de aftermovie van de zeer geslaagde avond van de Ondernemersprijzen Achterhoek, met dank aan SMASH Studios.

 

 

 

Video's

Video Regio8 - Fietsfabrikant Van Raam uit Varsseveld versloeg donderdagavond Bronckhorst Hi-Tech en CAD2M in de strijd om de Guus Hiddink Award. De prijs, die bedoeld is voor een Achterhoeks bedrijf die met een bijzondere aanpak een voorbeeld is voor andere ondernemers in de regio, werd in het Amphion uitgereikt.