Eerste 20 Heijendaal e-bike probeerfietsers Slim & Schoon Onderweg

13-11-2018 – Vorige week, 6 november, zijn de eerste 20 deelnemers aan de e-bike probeerweken van Duurzaam Bereikbaar Heijendaal* (DBH) van start gegaan met hun probeerperiode van drie weken. Deze actie is onderdeel van de werkgeversaanpak, onder leiding van VNO-NCW Midden, binnen het project ‘Slim & Schoon Onderweg’ van de Regio Arnhem-Nijmegen om werkgevers en werknemers kennis te laten maken met de e-bike voor woon-werk verkeer.

Fietsen draagt bij aan meer vitaliteit van de fietser, die bij regelmatig gebruik gemiddeld twee dagen per jaar minder ziek is, maar een fietser stoot ook minder CO2 uit, neemt minder ruimte op de weg in en verbetert de bereikbaarheid door minder files. Kortom: Fietsen heeft eigenlijk alleen maar voordelen voor de gebruiker, de omgeving en de werkgever.

Leverancier Mobilys stond, samen met Bike Totaal Jos van Hees, om één uur gereed met 17 e-bikes en 3 speed pedelecs voor de eerste groep deelnemers van DBH*. Iedereen kreeg een uitgebreide uitleg over het gebruik van de fiets. Onderhoud, reparatie, pechhulp en verzekering zijn uiteraard geregeld, zodat de deelnemers onbezorgd de e-bike kunnen proberen.

Over drie weken volgt de volgende groep van 20 deelnemers en dat gaat door tot alle – op dit moment 170 – enthousiaste medewerkers van Heijendaal een e-bike hebben geprobeerd. We verwachten dat veel ‘probeerders’ ook een e-bike zullen aanschaffen en duurzaam met de e-bike hun woon-werk verkeer gaan invullen.

Bent u ook werkzaam op Heijendaal en heeft u belangstelling om een e-bike 3 weken te proberen, lees dan de flyer op intranet en schrijf u alsnog hiervoor in.

 

* DBH bestaat uit Radboud Universiteit, Radboud UMC, HAN en ROC Nijmegen