Energiecollectief Regionaal verwelkomt 1000ste bedrijfspand

Het Energiecollectief Regionaal heeft Bouwbedrijf J. Kooiker & Zn. mogen verwelkomen als het 1000ste bedrijfspand dat profiteert van de collectieve inkoop van energie. Hiermee is een mooie mijlpaal bereikt voor deze groeiende groep van ondernemers die fors besparen op hun energiekosten door gezamenlijk elektriciteit en gas in te kopen.

Bouwbedrijf J. Kooiker & Zn. is een klein maar veelzijdig bouwbedrijf waarbij het leveren van kwaliteit en een goede relatie met de opdrachtgever altijd voorop staan. Omdat zij het 1000ste bedrijfspand zijn, kunnen zij een jaar lang gratis gebruik maken van de verbruiksmonitor die via het collectief wordt aangeboden. Het bedrijf profiteert nu van het collectieve voordeel omdat ze lid zijn van de ondernemersvereniging ICC Staphorst.

Samen inkopen

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in het jaar 2000, staat het ondernemers vrij om zelf een energieleverancier te kiezen. Enkele ondernemers hebben in samenwerking met de KvK en VNO-NCW Midden het initiatief genomen om een collectief te starten waar zij zelf kunnen besluiten over de inkoopstrategie. Zij hebben zich verenigd in de Werkgroep Energie Regionaal. Het bleek een fors voordeel op te leveren om gezamenlijk in te kopen en om gezamenlijk een inkoopstrategie te voeren. Al snel sloten meer ondernemers zich aan bij het Energiecollectief Regionaal en de inkoopstrategie van de werkgroep om hier ook van te profiteren.

Het Energiecollectief Regionaal is gegroeid tot een samenwerking van vele ondernemersverenigingen, met deelnemers in de regio Noordwest Overijssel, Flevoland en de Veluwe. De Werkgroep bepaalt de inkoopstrategie, welke inmiddels wordt gevolgd door een grote groep ondernemers. Dit is meteen de onderscheidende kracht ten opzichte van andere energiecollectieven: De inkoopbesluiten worden genomen door lokale, deelnemende ondernemers. Zij voelen de inkoopbesluiten in hun eigen portemonnee en zijn daarom bijzonder gebaat bij gunstige inkoopbesluiten.

Ontzorging door PM Energie

Deelnemende ondernemers profiteren niet alleen van het inkoopvoordeel, maar worden ook volledig ontzorgd in al hun energiezaken. Om dit mogelijk te maken werkt het Energiecollectief Regionaal samen met PM Energie, een onafhankelijke inkooporganisatie die de collectieve inkoop van energie verzorgt voor tientallen ondernemersverenigingen door heel Nederland.

PM Energie regelt alle praktische zaken zoals de administratie van deelnemende bedrijven en het uitvoeren van tendertrajecten. Ook zijn zij het eerste aanspreekpunt voor alle energiezaken van deelnemende ondernemers.

Daarnaast adviseert PM Energie de Werkgroep Energie Regionaal continu over alle ontwikkelingen in de energiemarkt zodat de Werkgroep altijd een weloverwogen inkoopstrategie kan hanteren. Dankzij het collectieve inkoopvoordeel en de gehanteerde inkoopstrategie hebben deelnemende ondernemers een voordeel van 30% ten opzichte van ondernemers die niet deelnemen in een collectief.

Meer dan alleen inkopen van energie

Inmiddels zijn er dankzij de samenwerking met PM Energie voor de deelnemende ondernemers steeds meer mogelijkheden om op hun energiekosten te besparen. Zo verzorgt PM Energie ook de collectieve inkoop van meetdiensten en zorgt PM Energie voor begeleiding bij het realiseren van zonnepanelen op bedrijfsdaken. Dankzij een samenwerking met onder andere de Provincie Overijssel kan dit, indien gewenst, zelfs zonder investering van de ondernemer zelf.

Ook deelnemen?

Bent u ondernemer, of vertegenwoordigt u een ondernemersvereniging, en bent u nog niet aangesloten bij het Energiecollectief Regionaal? Om samen met uw collega-ondernemers te profiteren van de voordelen kunt u vrijblijvend contact opnemen met PM Energie via 085 – 2100 578 of info@pmenergie.nl.