Energiescans bieden uitkomst bij naleven Wet Milieubeheer

//Energiescans bieden uitkomst bij naleven Wet Milieubeheer

Energiescans bieden uitkomst bij naleven Wet Milieubeheer

Sinds 1993 geldt de Wet Milieubeheer. Deze verplicht ondernemers tot het nemen van energiebesparende maatregelen. Sinds kort wordt hier door overheden meer op gehandhaafd. Voor veel ondernemers is energiebesparing onbekend terrein. Parkmanagement Zutphen en VNO-NCW Stedendriehoek ondersteunen ondernemers actief in het nemen van energiebesparende maatregelen door het aanreiken van hulpmiddelen.

Scans

De initiatiefnemers financieren en faciliteren een tweetal onafhankelijke energiescans en geven zo inzicht in het energieverbruik. De laagdrempelige, digitale scan MKB Energy CheckUp is geschikt voor detailhandel, horeca en kantoorruimte. Deze scan is geheel kosteloos. De MKB Energy CheckUp wordt op locatie met behulp van een junior adviseur ingevuld. Voor ondernemers met een groter verbruik, die een gedetailleerd beeld willen van de mogelijkheden voor duurzaam ondernemen in het algemeen is er de DOE-scan (Duurzaam Ondernemen en Energie-scan). De resultaten van de scans geven de ondernemer een beeld van de maatregelen die wettelijk verplicht genomen moeten worden. Daarnaast vormen de maatregelen een onderbouwing voor investeringen.

Duurzame opwekking

Ondernemers die echt energie-efficiënt willen ondernemen kunnen gebruik maken van duurzame opwekking. Het maken van zonnecentrales op de grotere daken van ondernemingen is dankzij de SDE+ subsidies namelijk rendabel voor ondernemers. Wanneer gewenst brengt de gemeente Zutphen ondernemers in contact met PM Energy en Sparkling Projects om samen naar de mogelijkheden voor duurzame opwekking en de financiering daarvan te kijken.

Aanmelden

Inmiddels zijn de eerste scans uitgevoerd. De betrokken ondernemers gaan met de resultaten aan de slag. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en voor het aanvragen van een scan terecht bij Jos Addink van Parkmanagement Zutphen.

 

2018-02-12T09:04:50+00:00 februari 12th, 2018|Nieuwsberichten|Reacties uitgeschakeld voor Energiescans bieden uitkomst bij naleven Wet Milieubeheer