Even voorstellen…

“Als communicatieadviseur/manager schrijf je niet vaak iets over jezelf. Toch zijn er omstandigheden dat je zelf ook even in de spotlights staat. Een nieuwe baan bij VNO-NCW Midden is zo’n gelegenheid. Aangenaam kennis te maken!

Mijn naam is Claudia Zuijdgeest en vanaf 1 februari 2021 ben ik de nieuwe communicatiemanager bij VNO-NCW Midden.
Geboren in het altijd mooie Soest, waar ik nog altijd graag kom. Via verschillende omzwervingen door diverse provincies zijn we drie jaar geleden neergestreken in Diepenheim, het kleinste stadje van Overijssel. Samen met mijn man en onze hond heb ik mijn draai helemaal gevonden en genieten we volop van het Twentse leven. Mijn profiel op LinkedIn vertelt al veel over mijn opleidings- en werkachtergrond. Dat deel sla ik over en uitnodigingen zijn altijd welkom.

Verbinding met het ondernemerschap
Als kind uit het een ondernemersfamilie wist ik op jonge leeftijd één ding heel zeker: een eigen zaak, dat nooit! Lange dagen, amper vakantie en alleen maar bezig zijn met je werk. Hoe anders het leven loopt en dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, is bij mij duidelijk gebleken. De verbinding met het ondernemerschap was, is en blijft altijd aanwezig; linksom of rechtsom. Van groen grassprietje naar manager, van manager naar het (franchise) ondernemerschap en weer terug. En van het bedrijfsleven naar de overheid om nu op een mooi snijvlak te zijn aangekomen.
Regelmatig kijk ik met een schuin oog mee naar de bedrijven van anderen. Dat levert altijd mooie en waardevolle gesprekken op. En elkaar scherp houden, uitdagen, respecteren en samen kansen pakken met gecalculeerde lef, daar houd ik van! Met elkaar in gesprek gaan en blijven, is zowel privé als zakelijk essentieel. Naast luisteren is voor mij oprechte nieuwsgierigheid de basis voor ieder gesprek; wat drijft mensen, wat houdt ze bezig, welke keuzes maken ze en waarom?

Uitdaging met kompas
Een van de dingen die ik zo leuk vind aan mijn vak is mensen en organisaties succesvoller maken en verbinden met de inzet van communicatie. Vanaf 1 februari mag ik mijn tanden zetten in mooie communicatie-uitdagingen bij VNO-NCW Midden. In deze tijd is het een geweldige uitdaging om mee te werken aan het behartigen van de belangen van de leden. Samen zorgen voor een optimaal ondernemersklimaat met veerkracht en wendbaarheid.
Dat doe ik graag met gerichte acties die gebaseerd zijn op een heldere visie, waarin we samen gebalanceerde keuzes maken met een duidelijke focus. Want een visie zonder actie is een dagdroom maar actie zonder visie een nachtmerrie. En de richting die daaruit voortkomt is niets meer dan een kompas op een A4-tje inclusief een aantal stippen op de horizon. Het belangrijkste daarbij is dat dit een continue proces is, waarbij we met elkaar blijven leren, ontwikkelen en wendbaar zijn.
Met veel enthousiasme en met de spreekwoordelijke ‘voeten in de klei’ kijk ik uit naar een prettige samenwerking.”

Contact
Claudia Zuijdgeest, zuijdgeest@vno-ncwmidden.nl of 06 – 826 211 95