Broodje B-lunchbijeenkomst: ‘Nederland wereldwijd op de kaart vanwege waterexpertise’

/Broodje B-lunchbijeenkomst: ‘Nederland wereldwijd op de kaart vanwege waterexpertise’
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Het Dutch Risk Reduction Team. Kent u dat? Nederlandse waterexperts werken erin samen vanuit bedrijven, overheid en NGO’s. Dit om snel wereldwijd waterexperts in te zetten op het moment dat er een waterprobleem is. Bijvoorbeeld een overstroming, een dijkdoorbraak of tsunami.

Het team met waterexperts vormt een goed voorbeeld van hoe we in ons land weten te ‘polderen’ om snel wereldwijd oplossingen te kunnen bieden. Passend ook bij onze Topsectorenaanpak én de wereldagenda met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen waarbij bijvoorbeeld toegang tot schoon water alsook ons klimaat en het sluiten van partnerschappen centraal staat.

Meer weten? Koen Overkamp van het Netherlands Water Partnership (NWP) deelt met ons tijdens het Broodje B van 14 maart zijn ervaringen en voorbeelden hoe Nederlandse bedrijven in het Dutch Risk Reduction Team het verschil maken wereldwijd en welke impact dat met zich mee brengt.

Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis, ook actief in het Dutch Risk Reduction Team, zal zijn verhaal met ons wisselen vanuit het perspectief van hulpverlenende organisaties. Het Rode Kruis coördineerde de acties na Orkaan Irma en Gijs de Vries neemt ons daarin mee.

Meepraten over de aanpakken en de betekenis ervan voor Nederland in de wereld?

U bent van harte welkom en krijgt volop gelegenheid om uw vragen te stellen en de discussie met elkaar te voeren onder leiding van onze dagvoorzitter Joyce Sylvester. Zij is voorzitter van de Samenwerkende Hulp Organisaties en was voorheen onder meer burgemeester en PvdA kamerlid in de Eerste Kamer.

Programma 14 maart 2018
11.00 uur – Inloop met koffie
11.30 uur – Opening en welkom door dagvoorzitter Joyce Sylvester

Inleidingen:
Koen Overkamp van het Netherlands Water Partnership over zijn ervaringen en voorbeelden van de Nederlandse aanpak van waterexperts wereldwijd via het Dutch Risk Reduction Team.

Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis over hun deelname in het Dutch Risk Reduction Team en het belang van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen wereldwijd.

Vervolgens is er volop gelegenheid voor discussie.

13.00 uur –  Afsluiting en informeel samenzijn onder het genot van een broodje.

Locatie
De ‘Malietoren’
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden.

Kosten
Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden