Gaat bij u ook het licht uit?

Tijdens de Nacht van de Nacht op 27 oktober 2018 doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting en worden door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Vorig jaar tijdens de Nacht van de Nacht doofden maar liefst 178 gemeenten en bedrijven de lichten. Dit waren bedrijven als IKEA, Universiteit Utrecht, NUON, Delta Lloyd en ABN Amro.

20% van ons energiegebruik gaat op aan licht. Licht uitdoen is de simpelste, goedkoopste en meest duurzame maatregel die je kunt nemen. Je bespaart op energiekosten, onderhoudskosten en de CO2 uitstoot van het bedrijf gaat omlaag. Door over te schakelen op energiezuinige led-verlichting en door vaker te doven en te dimmen kan 90% van deze energie bespaard worden. Volgens de activiteitenregeling Milieubeheer hebben bedrijven met een hoger energieverbruik een wettelijke energiebesparingsplicht. In december 2015 is er een erkende maatregel toegevoegd die bepaalt dat reclameverlichting en buitenverlichting minimaal zes uur per nacht uitgeschakeld dient te worden.

VNO-NCW Midden ondersteunt de Nacht van de Nacht, een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Door bewegingssensoren gaat op de werkgeversvloer in het HNK Apeldoorn automatisch het licht uit als er niemand aanwezig is.

Jacco Vonhof van MKB-Nederland roept bedrijven op om mee te doen tijdens de Nacht van de Nacht. Bekijk hier de oproep van de voorzitter MKB-Nederland.

Doet u mee tijdens de Nacht van de Nacht op 27 oktober? Meld het even op de website van de Nacht van de Nacht. Valt uw bedrijf toch weer op…

www.nachtvandenacht.nl

 

Uw energieverbruik aanpakken?
Maak gebruik van de energiescans en -adviezen

Voor kantoren, detailhandel, horeca: MKB EnergyCheckUp
Voor grotere verbruikers (50.000 – 200.000 kWh – ): DOE-scan (Achterhoek)
Voor metaalsector: EPK doorlichting
Voor RECRON-leden
Voor ondernemers Noord-Veluwe: Energieke Bedrijven