Indrukwekkend bedrijfsbezoek APT

In de ochtend van 12 september waren de leden van VNO-NCW Rivierenland te gast bij Asfalt Productie Tiel (APT); de modernste en duurzaamste asfaltcentrale in Nederland. APT ligt enigszins achteraf, aan de Zuiderhavenweg op het bedrijventerrein in Tiel. Hier is aan ruimte geen gebrek. De 42 meter hoge fabricagetoren is omringd door grote bergen zand, grind, oud asfalt en steenslag. Per uur rijden er 15 vrachtwagens naar allerlei wegwerken door het hele land. Asfalt is maatwerk of het nou zoab of asfalt met een ander kleurtje is; er kunnen 200 verschillende mengsels worden gemaakt. Indrukwekkend is de gemiddelde jaarproductie van 350.000.000 kg en dat met slechts 14 medewerkers! Deze nieuw gebouwde installatie is zo ingericht, dat er op een duurzame manier asfalt wordt geproduceerd en hiermee een aanzienlijke energiereductie wordt behaald.

Tijdens het welkomstwoord van bestuurslid Jeannette Verbaast werd John van der Meer benoemd tot bestuurslid van VNO-NCW Rivierenland. Bedrijfsleider Karel Leeuwenhaag nam ons vervolgens kort mee in de geschiedenis en ontwikkeling van APT. Een presentatie over het productieproces en een rondleiding maakte indruk;  bovenin een asfaltcentrale staan, doen de meesten ook niet dagelijks.

Wij bedanken de medewerkers van APT hartelijk voor de gastvrije ontvangst en zullen terugdenken aan dit bezoek als we weer kilometers maken over het asfalt op onze wegen!

Contact
Eugenie Savrij Droste, regiomanager VNO-NCW Rivierenland, telnr. 06 – 107 019 86