Kijkje in de logistieke keuken van Rivierenland

Kom ervaren wat de logistieke sector te bieden heeft!

Wie denkt aan logistiek denkt al gauw aan vrachtwagenchauffeurs en orderpickers. Dat klinkt niet ‘sexy’, maar wat velen niet weten is dat logistiek veel breder is dan dat. De gaafste gadgets en technische snufjes worden door mbo- én hbo-geschoolden ingezet om zo efficiënt mogelijk een product van A naar B te krijgen. Toch kampen veel logistieke bedrijven in Rivierenland met enorme personeelstekorten. Op zaterdag 2 juni is iedereen die wil ervaren hoe logistiek werkt welkom bij het START MOVING event.

Zien en beleven
Op het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen laten bedrijven zien hoe mooi het vak van logistiek is. Bezoekers ervaren met een virtual-reality bril hoe het is om te werken in de logistiek. Bedrijven als Volvo en DAF showen hun mooiste trucks. Vrachtwagenfans kunnen hun hart ophalen met een ritje in een grote truck. En het publiek wordt uitgedaagd! Iedereen kan deelnemen aan vele activiteiten zoals de ‘Routeplanner’, een challenge waarbij je de meest efficiënte route voor chauffeurs bedenkt.

Veel werkgelegenheid in de logistiek
Eugenie Savrij Droste, regiomanager Rivierenland bij VNO-NCW Midden: “Regio Rivierenland ligt heel strategisch, zowel in Nederland als in Europa. Logistiekbedrijven komen daarom graag hiernaar toe. Maar door de vergrijzing gaat een groot aantal logistieke toppers binnenkort met pensioen. Tegelijkertijd groeit de economie en dus ook het volume dat moet worden vervoerd. De sector heeft dus veel goed opgeleide en gemotiveerde mensen nodig. Niet alleen jongeren maar ook zij-instromers met levenservaring zijn bij de bedrijven welkom.”

Voor gezinnen, starters en professionals
Op 2 juni vindt tussen 10.00 en 16.00 uur het logistiekevent START MOVING plaats op Poppenbouwing 30 in Geldermalsen. Alles is gratis toegankelijk. Er worden pendelbussen ingezet om mensen van station Geldermalsen naar het terrein te vervoeren. Het evenement is geschikt voor iedereen: gezinnen die een dagje uit willen, jongeren die aan de start staan van hun carrière en professionals uit alle vakgebieden. Kijk op logistic-hotspot.nl voor het programma of volg de Facebookpagina START MOVING – Geldermalsen.