Leden in het nieuws

Vos Transport ontvangt certificaat 3de Lean and Green Star
Tijdens het Factor 6 Congres in Delft heeft Roy van Verseveld namens Vos het certificaat voor de 3de Lean and Green Star in ontvangst genomen. Hierdoor behoort Vos tot een van de duurzaamste transporteurs van Europa.

Roy van Verseveld: “In 2013 hebben we de eerste Star ontvangen voor 20,7% Co2 besparing en in 2017 de tweede Star. Lean & Green stimuleert ons om te blijven innoveren. De komende jaren willen we nog meer de handen ineen slaan om ons samen met andere bedrijven in te zetten voor duurzame logistiek. Mooie voorbeelden hiervan zijn de gezamenlijke ontwikkeling rondom onze binnenland terminal in de Port of Deventer en de gezamenlijke oproep namens Clean Road Transport aan de fabrikanten, om sneller technologische vernieuwingen door te voeren. Dit initiatief omarm ik volledig en hier zullen we onze naam dan ook aan verbinden.”

https://vostransportgroup.com

XLEasy maakt graag dat kleine beetje verschil
Kinderen die worden opgenomen in het ziekenhuis kunnen gebruik maken van de miniracer als ze een ingreep moeten ondergaan. “Veel kinderen vinden het leuk om in elektrische raceauto te rijden. Doordat ze daarmee zelf naar de operatiekamer kunnen rijden, krijgen ze de nodige afleiding. Hierdoor ervaren kinderen de ingreep als minder ingrijpend”, aldus Yvette van Klingeren, afdelingshoofd Kind & Jeugd Gelre Apeldoorn. “Wij zijn heel blij dat XLEasy dit voor de kinderen in ons ziekenhuis mogelijk maakt.”

Frank van Klink, directeur XLEasy: ”Wij waren vanaf het eerste moment enthousiast over dit idee! De kleinste private-leaseauto van Nederland leveren, die ook nog eens ingezet gaat worden op een voor kinderen lastig moment? Gaan we doen! XLEasy maakt graag dat kleine beetje verschil, wij heten niet voor niets (XL)Easy!”

https://www.xleasy.nl/

Vibes Building Engineers is verhuisd
In september is Vibes verhuisd naar het nieuwe kantoor aan de Zutphenseweg 55 te Deventer. Het is een ruime en inspirerende omgeving, waar wij met veel plezier werken.
De plek is bij iedereen meer bekend als de oude MTS. Dit gebouw is nu een bedrijfsverzamelgebouw. Wij hebben de mogelijkheid gekregen de oude aula te verbouwen tot een prachtige plek, waar we van alle gemakken voorzien zijn.
De ruime kantoortuin is een fijne plek om samen te werken, het voormalige podium is een creatieve overleg- en presentatieplek geworden. En er is ook gedacht aan ontspanning. In de kantine kunnen de medewerkers vaak betrapt worden rond de voetbal- of pooltafel, bij het dartbord en aan de bar.

Vibes is een teken- en adviesbureau voor de bouw, vergaand gespecialiseerd in Bouwen met BIM. Wij hebben alle expertise in huis voor ontwerp, engineering, voorbereiding, realisatie en beheer van gebouwen.

https://www.vibes.nl

Uitreiking POS30+ certificaat aan GroenWerkXL
GroenWerkXL heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald. Dat betekent dat GroenWerkXL voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat GroenWerkXL op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert GroenWerkXL op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. De PSO-adviseur van Werkbedrijf Lucrato levert aan het bedrijf zowel kandidaten als kennis over regelingen.

Directeur Hans Terhorst ontving het certificaat uit handen van wethouder Mark Sandmann, die vol lof sprak over GroenwerkXL en het belang van social enterprises voor Apeldoorn.

Wilt u meer weten over hoe u in aanmerking kunt komen voor een PSO certificering? Kijk op www.pso-nederland.nl.

https://www.lucrato.nl