Leden VNO-NCW Achterhoek te gast bij AT Techniekopleidingen

Op donderdagavond 13 december waren de leden van VNO-NCW Achterhoek te gast bij AT Techniekopleidingen in Terborg. AT techniekopleidingen viert haar 30 jarig jubileum en opent een nieuw pand naast het huidige pand. Reden genoeg voor een mooie bijeenkomst voor de leden van VNO-NCW Achterhoek. De AT Techniekopleidingen zijn 30 jaar geleden gestart in Gaanderen en hebben een enorme groei doorgemaakt, zozeer zelfs dat uitbreiding met een nieuw pand noodzakelijk was.

De avond werd afgetrapt door Peter Rikken, voorzitter VNO-NCW Achterhoek. Hij attendeerde op de Achterhoek Open Innovatieprijs en riep leden op om in te schrijven of om andere bedrijven te attenderen op de prijs (http://www.achterhoekopeninnovatieprijs.nl/). Ook werd Hans van de Guchte benoemd tot nieuw bestuurslid van VNO-NCW Achterhoek. Hans is directievoorzitter van Rabobank Noord-Oost Achterhoek. Daarnaast was er aandacht voor de participatiewet en het 100.000 banenplan. Martine Schuijer verzorgde een presentatie over de laatste ontwikkelingen en de rol van ondernemers in het 100.000 banenplan.

Mike Broekhuizen, directeur AT Techniekopleidingen, gaf vervolgens een kijkje in de keuken van zijn school. Eerst met een presentatie op naar de 100000 banen Achterhoek 13.12.2018 en daarna met een uitgebreide rondleiding door het oude en het nieuwe pand.

AT Techniekopleidingen is een bedrijfstakschool voor de metaal in een nauwe samenwerking met het  bedrijfsleven en met ROC Graafschapcollege. Jongeren worden opgeleid in een BOL of BBL traject. AT Techniekopleidingen leidt op voor niveau 1 t/m 3 en gaat binnenkort ook BBL niveau 4 aanbieden.  In het kader van leven lang ontwikkelen wordt ook zittend personeel geschoold bij AT Techniekopleidingen, waaronder verspannen, mechatronica, lassen, automatisering, robotisering. Ook zij-instromers worden opgeleid in Terborg.

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel, waarbij er nog lang werd nagepraat.