Nieuwe mobiliteitsmakelaar Arno van der Steen van start

Op 1 maart 2018 is Arno van der Steen begonnen als nieuwe mobiliteitsmakelaar in de Regio Arnhem Nijmegen. Hij adviseert en ondersteunt organisaties die meters willen maken met slim werken en reizen.

De mobiliteitsmakelaar is een initiatief van Slimopweg, in samenwerking met werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden. Arno van der Steen, opvolger van Bert-Jan Huegen, adviseert werkgevers wat slim werken en slim reizen voor hun organisatie kan betekenen. Ook reikt hij oplossingen hiervoor aan én helpt ze implementeren. Denk aan een fietsstimuleringsactie, het invoeren van slim parkeerbeleid, een carpoolregeling.

Samen beter worden
“Samen met werkgevers wil ik mooie programma’s en slimme projecten opzetten”, aldus Van der Steen. “Oftewel: we gaan stappen zetten waar we samen beter van worden. De werkgevers omdat ze kosten besparen, beter bereikbaar zijn, ziekteverzuim verlagen en maatschappelijk verantwoord ondernemen concreet maken. De werknemers omdat ze minder in de file staan. En onze regio omdat ze bereikbaar blijft en economisch goed blijft draaien.”

30 jaar ervaring
Van der Steen heeft zo’n 30 jaar ervaring op het gebied van mobiliteit. Zo was hij directeur van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, een kennisinstituut dat de duurzame mobiliteit in de mobiliteitsbranche aanjaagt. Daarnaast was hij een van de oprichters van de Vereniging Elektrische Rijders Nederland (VER). De VER verbindt bestuurders van elektrische auto’s met elkaar via een informatie- en uitwisselingsplatform.

Arno van der Steen is bereikbaar via: vandersteen@vno-ncwmidden.nl
en 06-53761233.