Leden in het nieuws

Hans Bakker commissaris VDR Bouwgroep
Hans Bakker, voorzitter van VNO-NCW Metropool Amsterdam, treedt toe tot de Raad van Commissarissen van VDR Holding. Vanuit zijn persoonlijke interesse voor architectuur en bouwen gaat de van beroep commercieel econoom per 1 november 2018 aan de slag in Deventer. Als toezichthouder richt Bakker zich in het bijzonder op commercie, communicatie en duurzaamheid. Zijn bestuurlijke ervaring en brede netwerk zijn van toegevoegde waarde voor VDR om haar vooruitstrevende visie op Circulair Bouwen en Circulair Grondbeleid verder door te ontwikkelen.

VDR Bouwgroep is een van oorsprong familiebedrijf (anno 1902). Piet van de Raadt (grondlegger van de huidige organisatie) heeft bij zijn afscheid in 1983 alle aandelen ondergebracht in Stichting P.A. van de Raadt Verenigde Bedrijven. Deze stichting is nog altijd 100% aandeelhouder. Het bestuur wordt o.a. gevormd door gekozen werknemers uit het bedrijf en ziet toe op waarborging van de continuïteit van de organisatie.

Directie en medewerkers zien uit naar de samenwerking met Hans Bakker.

http://www.vdrbouwgroep.nl

Mirjam Barendregt nieuwe Directeur-bestuurder Theater & Congres Orpheus
Mirjam Barendregt is benoemd tot Directeur-bestuurder van Theater & Congres Orpheus en heeft per 17 september 2018 het stokje overgenomen van haar voorgangster Meta Neeleman. Mirjam Barendregt (52) was hiervoor  Algemeen Directeur bij Stichting Grachtenfestival in Amsterdam. Het Grachtenfestival is het grootste klassieke muziekfestival van Nederland, dat zich bovendien richt op het bieden van een podium en platform voor jonge musici in klassieke muziek en jazz. Eerder was zij onder andere werkzaam bij VNU Exhibitions Europe en Facilicom. In Amersfoort was zij jarenlang gemeenteraadslid en ook wethouder Cultuur namens D66.

Wethouder Sandmann namens gemeente Apeldoorn, aandeelhouder Orpheus:
“Orpheus heeft als theater en congrescentrum een belangrijke functie in Apeldoorn met regionale en ook landelijke uitstraling. Het is van belang dat Orpheus geleid wordt door een directeur, die de positieve lijn van de laatste jaren door kan zetten en mogelijk nieuwe impulsen kan geven. In onze ogen is Mirjam Barendregt zo’n directeur”.

https://www.orpheus.nl

Gewonnen! Hollander Techniek is Beste Leerbedrijf Techniek en Gebouwde Omgeving
Woensdagmiddag 12 september is Hollander Techniek uitgeroepen tot “Beste Leerbedrijf Techniek en Gebouwde Omgeving”! We zijn super trots en voelen ons vereerd dat we deze titel hebben mogen ontvangen.
In een spetterende bijeenkomst bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in Zoetermeer, kwam Hollander Techniek als winnaar uit de bus en liet daarmee twee andere genomineerde bedrijven achter zich. Eerder al werd Hollander Techniek uitgeroepen tot “Beste Leerbedrijf Techniek en Gebouwde Omgeving, regio Gelderland”. Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap organiseert jaarlijks de verkiezing voor het beste leerbedrijf van Nederland, omdat leren in de praktijk een onmisbaar deel is voor veel mbo-opleidingen.

Aan de bekendmaking ging een lange weg vooraf waarin verschillende gesprekken met de jury van de verkiezing werden gevoerd. Onze gedreven collega’s van onderWERKwijs hebben hen enthousiast verteld over het opleidingsprogramma van Hollander Techniek.

Na de winst in de categorie Techniek en Gebouwde Omgeving, dingt Hollander Techniek nu ook mee naar de titel “Beste Leerbedrijf van Nederland 2018”. In november wordt bekend gemaakt welk leerbedrijf deze titel in de wacht gaat slepen.

https://www.hollandertechniek.nl