Techniekdagen verbeteren instroom opleidingen

VNO-NCW Midden organiseert meerdere keren per jaar Techniekdagen. Dat doen we met medewerking van lokale bedrijvenkringen, bedrijven en scholen. Het doel is om jongeren op een positieve manier vroegtijdig in aanraking te laten komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren en meer jongeren te laten kiezen voor techniek. Ook is het van belang om ouders te laten ervaren dat techniek toekomst heeft. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden voor een goede loopbaan.

Tijdens de Techniekdag kunnen jongeren en familieleden zelf ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is. Opleidingen – van vmbo tot en met universiteit – en regionale bedrijven uit diverse sectoren laten de duizenden bezoekers vooral veel zelf doen: 3D printen, lasersnijden, in een elektrische auto rijden, verschillende proefjes doen en digitale graffiti maken. Omdat de technische branche steeds meer verbreedt door digitalisering en robotisering haken de Techniekdagen ook daar op in.

Volgens Pieter de Boer, regiomanager VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen, is het enthousiast maken van jongeren voor techniek hard nodig. ‘Het aantal technisch opgeleide mensen blijft achter bij de vraag vanuit het bedrijfsleven. Daar werken we als vereniging keihard aan’, zegt De Boer.

In 2017 organiseerden we vier dagen in Oost-Nederland met gemiddeld 5.000 bezoekers per dag én de eerste grensoverschrijdende Techniekdag in Bocholt met 3.000 bezoekers.

De volgende Techniekdagen zijn op

29 september – Techniekdag Nijmegen – Technovium
6 oktober – Techniekdag Arnhem – IPKW

www.techniekdag.nl