Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Dé Ondernemersborrel regio Zwolle 2022

02-06-2022 – Op 31 mei jl. vond dé Ondernemersborrel regio Zwolle plaats, georganiseerd door VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Regio Zwolle. Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem was weer een prachtig decor voor een inspirerende en vooral ook ontspannen ontmoeting voor ruim 150 ondernemers.

Dagvoorzitter Jenneke Palland ging in gesprek met Michiel Muller, bekend van o.a. Picnic Technologies, over ondernemerschap in een tijd van snelle verandering. Zijn gedrevenheid, scherpte en focus maakten indruk. Vervolgens liet de burgemeester van de Gemeente Raalte, Martijn Dadema, zien hoe belangrijk een gemeente kan zijn voor ondernemers in een tijd van crisis. Ondernemers weten deze inzet ook te waarderen; dat blijkt uit de mooie plek die Raalte heeft in de lijst van de MKB-Vriendelijkste gemeenten.

Ondernemen is ook: omgaan met onzekerheid. Juist in deze tijd is er op veel punten onzekerheid, denk aan de stijging van de energieprijzen, de stikstofproblemen en de schaarste aan grondstoffen. Dit vraagt creativiteit van ondernemers en om nieuwe vormen van ondernemerschap. Martijn Dadema blikt samen met de voorzitters van VNO-NCW Midden, Laurens de Lange, en MKB-Nederland Regio Zwolle, Jelle Weever, terug op een onzekere tijd en vooruit naar de nabije toekomst.

Circulair Ondernemen is nodig en kan echt! Dat hebben de genomineerden voor de Circulair Ondernemen Award laten zien. Trudy Vos, voorzitter van de Economic Board regio Zwolle maakte de winnaar bekend: Lagemaat BV. De andere genomineerden waren Ragnarøk en Cloud Garden.
Vanwege de vele initiatieven de DORZ (Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle) heeft gekregen voor initiatieven of samenwerkingsverbanden, is de Circulaire Pluim in het leven geroepen. Deze onderscheiding ging naar deltaWonen voor de Circulaire Proeftuin. Zij lieten daarmee WaardeRing en Technische Unie achter zich.

Na het officiële gedeelte was er voldoende gelegenheid om ideeën uit te wisselen en te netwerken onder het genot van een heerlijke bbq.

Op naar dé Ondernemersborrel 2023!

Dé Ondernemersborrel is mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Gemeente Raalte en DORZ.