Apeldoorn - Een evenement voor Ondernemers. Met inspirerende sprekers en een introductie van een nieuw digitaal platform (Ondernemen055) met muzikale en "theatrale" invulling. Foto Rob Voss - www.robvoss.nl

Ondernemersplatform Ondernemen055 vernieuwd

Op vrijdag 19 oktober vond het Ondernemen055-event plaats: een nieuw Apeldoorns event voor en door bedrijvig Apeldoorn. In de unieke setting van Festival Roots in the Woods lieten genodigde ondernemers en professionals uit Apeldoorn zich inspireren met o.a. lezingen, powertalks en de introductie van het vernieuwde ‘Ondernemen055’. Voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek Rijn Platteel stond samen met Priscilla Trip (nieuwe voorzitter BKA) en Jeroen Joon Wethouder Economie gemeente Apeldoorn op het podium.

“Geweldig om te zien hoe ondernemend  Apeldoorn elkaar weet te vinden om kennis te delen. Van zo’n prachtig initiatief op touw gezet door de drijvende kracht achter economisch Apeldoorn zelf – de ondernemer – gaat mijn hart als wethouder van economische zaken absoluut sneller kloppen’, aldus een trotse wethouder Joon. Het Ondernemen055-event was een waar succes. Circa 125 professionals wisten het sfeervolle decor van festivalterrein Roots in the Woods in het Beekpark te vinden om elkaar te ontmoeten, te netwerken en te luisteren naar de succesverhalen van gedreven ondernemers en sprekers.

Een inspirerende middag

Het Ondernemen055-event kende een stevige line-up met diverse inspirerende sprekers. Marco Aarnink, oprichter van Drukwerkdeal.nl, beet het spits af. Zijn verhaal over het openbreken van een niet-sexy markt als de drukwerkindustrie laat als niets anders zien dat er potentie zit in elk merk, in elk product; je moet vooral doen! Een inspirerende boodschap die Aarnink met zijn bevlogenheid en energieke presentatie wist over te brengen. Ook Ronnie Degen,  wel bekend van zijn quote ‘Niet lullen maar poetsen’ en eigenaar van de Feestfabriek waarmee hij o.a. het eigen festival Zwarte Cross heeft gelanceerd, wist het publiek te boeien met zijn innoverende gedachtegoed en zijn humor. Bij de powertalk van ras-ondernemer Arko van Brakel draaide het vooral om ondernemerschap en innovatie en Michiel van der Steeg en Justin Kool van Blockchain Traders verzorgden een powertalk over de voortschrijdende blockchaintechnologie in de hedendaagse wereld.

Wethouder Joon sloot het event af met de woorden: ‘We moeten ruimte geven aan ondernemend Apeldoorn. We moeten een permanente open lijn creëren tussen gemeente enerzijds en het lokale bedrijfsleven anderzijds en we moeten elkaar weten te vinden’. Apeldoorn als stad vol ondernemers die barsten van energie, daadkracht en creativiteit; daar hoort een verbindend platform bij. Het Ondernemen055-event fungeerde dan ook tevens als kick-off voor het geheel vernieuwde Ondernemen055.

Het vernieuwde Ondernemen055

Ondernemen055 is een centraal ondernemerslabel en online platform, gefaciliteerd door de Economische Alliantie – een samenwerkingsverband tussen gemeente Apeldoorn, Bedrijvenkring Apeldoorn en VNO-NCW Stedendriehoek. Het label doet dienst als onafhankelijke verbindingsfactor voor ondernemend Apeldoorn en is vooral een plek voor én door ondernemers. Doel van het volledig vernieuwde platform is het informeren, verbinden, betrekken, inspireren en faciliteren van zakelijk Apeldoorn. Het platform is doorontwikkeld tot een volwaardig merk voor zakelijk Apeldoorn.

Meer informatie over het platform is te vinden op www.ondernemen055.nl.

Apeldoorn - Een evenement voor Ondernemers. Met inspirerende sprekers en een introductie van een nieuw digitaal platform (Ondernemen055) met muzikale en "theatrale" invulling. Foto Rob Voss - www.robvoss.nl