Energiebesparing

VNO-NCW Midden is intensief betrokken bij energiebesparingsinitiatieven en – projecten, die veelal gestimuleerd worden door provinciale financiering. Voorbeelden zijn Overijssel Bespaart (Almelo, Deventer), Arnhem Aan en Achterhoek Onderneemt Duurzaam. Maak gebruik van de (financiële) mogelijkheden!

Hulp voor mkb’ers bij energiebesparing en verduurzaming

Naast regionale en provinciale initiatieven versnellen en stimuleren wij de energietransitie met deelname in landelijke projecten. Eén daarvan is BespaarGarant, een onafhankelijke stichting, die een betrouwbare standaardmethode biedt om gebouwen te laten verduurzamen met een technische prestatiegarantie en slimme financiering uit lagere energiekosten.

Ander voorbeeld is DEB, een praktisch, op het mkb toegesneden hulpmiddel om energie te besparen, kosten te verminderen en duurzaamheid te bevorderen. Leden van VNO-NCW Midden kunnen gratis gebruik maken van deze online tool. DEB staat voor Duurzaam. Energie. Besparen. Het programma is een initiatief van MKB-Nederland, financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bij de totstandkoming is nauw samengewerkt met brancheorganisaties en ondernemersverenigingen.

www.deb.nl