Regionale Rode Loperdag in sfeervol Kasteel Groeneveld

Voor het vijfde jaar op rij rolden de regionale bedrijvenverenigingen en gemeenten op 15 november 2018 de rode loper uit voor ondernemers. Het evenement was deze keer in Baarn, met Kasteel Groeneveld als sfeervolle locatie. De regio beter leren kennen, elkaar informeren en inspireren en laten zien dat ondernemers hier gewaardeerd en welkom zijn. Dat is het doel van de jaarlijkse Rode Loperdag Regio Amersfoort. Het was een geslaagde middag vol ontmoetingen, waaraan circa 200 ondernemers deelnamen.

In Kasteel Groeneveld werden de deelnemers verwelkomd door burgemeester Mark Roƫll en Rini Goos, de regioambassadeur Noordwest van de ministeries van EZ en LNV. Daarna vertrokken vier bussen voor een tour langs zeer uiteenlopende bedrijven in Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest of Woudenberg. Wethouders uit de regiogemeenten namen deel aan deze bustour. De Rode Loperdag is de kickoff naar de Dag van de Ondernemer, die elke 3e vrijdag van november plaats vindt.

Netwerkprogramma over thema Innovatie
Later op de middag startte een netwerkprogramma met Floris de Gelder, directeur van Made by Holland. Hij vertelde met veel enthousiasme over de plannen voor de herontwikkeling van het nabij gelegen Paleis Soestdijk en omringende landgoed. Made by Holland maakt van Soestdijk een platform voor innoverend en ondernemend Nederland. Innovatieve bedrijven komen hier in de schijnwerpers te staan, voor elkaar en voor het brede publiek. Daarnaast worden er topevenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Op Soestdijk komen zo monarchie en magie samen. Na dit aansprekende verhaal was er nog ruimte voor de deelnemers om te netwerken en nieuwe kennis of contacten op te doen.

De Rode Loperdag kwam tot stand dankzij samenwerking tussen de ondernemersverenigingen VAO, VAZ, VAB, de Federatie, VNO-NCW provincie Utrecht, MKB-Midden en alle regiogemeenten.