Steuntje in de rug voor samenwerken aan duurzame innovatie

Gasloze woningen, zonnepanelen, elektrische auto’s; op verschillende manieren werken we aan het terugdringen van CO2. Heeft u ideeën hoe dat anders of beter kan? Werkt u samen met andere partijen aan innovaties op het gebied van schone energie en het verminderen van CO2-uitstoot? Dan geeft OP-Oost u graag een steuntje in de rug.

Om ook in de toekomst voldoende duurzame energie en schone lucht te hebben, hebben we nieuwe producten en diensten nodig. Dat kan gaan om innovaties om energie te besparen, bijvoorbeeld verbeterde isolatie of hergebruik van grondstoffen of om nieuwe vormen van schone energieopwekking uit bijvoorbeeld aarde, zon, wind of water.

Vijf mkb’ers uit Gelderland en Overijssel hebben gebruik gemaakt van deze subsidie. Zij werken samen in het project LEAP (Low Emission Application of Powdercoating) aan een nieuwe poedercoatingtechnologie. Deze techniek kan worden gebruikt op lagere temperaturen zodat minder energie nodig is. Doordat deze poedercoating oplosmiddelvrij is wordt een lagere CO2-uitstoot gerealiseerd.

Stimuleren experimentele ontwikkeling of industrieel onderzoek
Heeft u ook een goed idee voor een duurzame innovatie en heeft u ondersteuning nodig om het product gereed te maken voor de marktintroductie? Dan kan de subsidie voor grote R&D-samenwerkingsprojecten uitkomst bieden. Deze subsidie kan worden aangevraagd door twee of meer onafhankelijke samenwerkende organisaties. Er moet minimaal één mkb-onderneming uit Gelderland of Overijssel betrokken zijn, die ook tenminste 30% van de kosten maakt en betaalt.

Het project is gericht op de uitvoering van een gezamenlijke experimentele ontwikkeling of op het industrieel onderzoek in combinatie met de experimentele ontwikkeling. Per aanvraag kan een subsidie worden verleend van minimaal 350.000 euro tot maximaal 2.000.000 euro.

Meer informatie
Kijk voor de voorwaarden en meer informatie over deze subsidie op http://www.op-oost.eu/Over-OP-Oost/Prioriteiten/Koolstofarme-innovatie.html