Succesvol ‘Cross Border Talent Net(z)werkevent’

Talrijke Nederlandse en Duitse studenten ondernemingen hebben kennis gemaakt met Cross Border Talent tijdens het “Cross Border Talent Net(z)werkevent” eind september. Tijdens het net(z)werkevenement hebben bezoekers deelgenomen aan verschillende workshops, die als ijsbreker fungeerde voor de gesprekken na afloop.

Dennis Akkerman en Romy Alferink van Internet Marketing Bureau Seeders uit Zwolle lieten de deelnemers in hun workshop kennismaken met de basics van online marketing. Aan de hand van Nederlandse en Duitse campagnes demonstreerde zij het belang van keywords (zoekwoorden) en werden de verschillende middelen besproken om tot de juiste keywords te komen.

John Mazeland van Business Alliance Nederland Duitsland vertelde over de verschillen tussen Nederlanders in Duitsers in het zakenleven. En wat blijkt; de manier van werken in Nederland en Duitsland zijn complementair aan elkaar. Nederlanders kunnen de Duitse betrouwbaarheid erg waarderen en Duitsers kunnen de positieve instelling van Nederlanders waarderen.

Artur Jarosiewicz van het International Office van Hogeschool Saxion gaf tot slot praktische tips voor samenwerking in de grensregio. Onder het genot van een hapje en een drankje was er gelegenheid voor studenten en ondernemingen om met elkaar over de toekomstige samenwerking te praten. Genoeg ingrediënten voor een vervolg!

Wat houdt het project Cross Border Talent (CBT) precies in?
We proberen als CBT-team (3 hogescholen en 3 werkgeversorganisaties) jong hoogopgeleid talent voor de grensregio te behouden en ervoor te zorgen dat bedrijven/studenten grensoverschrijdend meer gaan samenwerken. Vanuit Nederland zijn Saxion en werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden bij het project betrokken, vanuit Duitsland de hogeschool Osnabrück, Fachhochschule Münster, Wirtschaftsverband Emsland en de Wirtschaftsförderung des Landkreises Grafschaft Bentheim. We koppelen afstudeerders (hbo/wo) aan een mkb-bedrijf: Duitse studenten aan een Nederlands bedrijf en Nederlandse studenten aan een Duits bedrijf. De student gaat eerst met een afstudeeronderzoek aan de slag. Vervolgens voert de student tijdens een traineefase van zes maanden de aanbevelingen uit die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Gedurende het jaar worden de jonge talenten ondersteund door middel van workshops en in de Traineeship zal een coach de trainee begeleiden het onderzoek om te zetten naar concrete acties.

Wilt u kennis maken met Cross Border Talent?
Het Cross Border Talent Net(z)werkevent heeft studenten en ondernemers succesvol bij elkaar gebracht. In de toekomst zullen wij meerdere evenementen voor zowel ondernemers als studenten organiseren. Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar d.rooks@saxion.nl, dan ontvangt u in het vervolg een uitnodiging van ons. Wilt u graag de mogelijkheden van Cross Border Talent bespreken? Stuur dan ook een e-mail, wij komen graag bij u langs.