Techniekdagen 2018: verbreding en groei

In september en oktober vinden verschillende Techniekdagen 2018 plaats in onze regio. In Nijmegen, Bocholt en Arnhem kunt u met uw kinderen op ontdekkingstocht gaan om te ondervinden hoe leuk techniek en technologie is.

 

Techniekdag

Dit jaar verwacht de organisatie 25.000 bezoekers. Inmiddels hebben zich al weer veel bedrijven aangemeld die erg leuke activiteiten bedachten. Zo kunnen kinderen van 8 tot 15 jaar op een actieve manier kennismaken met alle mogelijkheden in de techniek.

Pieter de Boer is medeorganisator van de Techniekdagen. Hij vertelt: “We zijn de Techniekdagen aan het verbreden. Zowel over de grens, naar Duitsland, als richting zorg en duurzaamheid.”

Neem contact op met Pieter de Boer voor vragen en ideeën 

22 september: Zweiter grenzüberschreitender Techniktag in Bocholt

Op 22 september is al voor de tweede keer de Deutsch-Niederlandische Techniktag. Dit keer doen maar liefst 25 Duitse bedrijven mee en ongeveer evenveel Nederlandse. De locatie is Berufskolleg-West te Bocholt.

29 september: Groene Hoofdstad Nijmegen

In het Nijmeegse Technovium is alweer de tiende editie van de Techniekdag. Dit jaar ligt het accent op duurzaamheid omdat Nijmegen European Green Capital 2018 is. Middelbare scholieren kunnen een VR 3D-bril winnen door te bloggen over de dag. Voor kinderen van de basisschool is er een speurtocht met mooie prijzen.

6 oktober: Arnhem toont de nieuwste technieken in de zorg

De Techniekdag Arnhem 2018 vindt plaats op Industriepark Kleefse Waard (IPKW).
Ook dit jaar is de organisatie in samenwerking met het festival INNOVATE. Verder werkt de Techniekdag samen met de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn.

Naast een heel scala aan technische onderwerpen, is er dit jaar de Zorgtechnologiestraat. Zorginstellingen uit de regio, zoals Siza Dorp en Rijnstate Ziekenhuis laten er zien wat ze allemaal aan nieuwe technieken gebruiken. Laat een echte Zorgrobot opdrachten uitvoeren of doe laboratoriumproefjes!

Kijk voor alle Techniekdagen op techniekdag.nl