Terugblik bedrijfsbezoek en ontwikkelingen VNO-NCW Stedendriehoek

Op 6 november waren we te gast bij FuturumShop BV, dé grootste online shop voor wielrenners, mountainbikers, hardlopers, triatleten en outdoor sporters. Om onze leden te faciliteren in het verder uitbreiden van hun netwerk waren ook de leden van Jong Management en het Apeldoorn Business Collectief uitgenodigd om bij onze bijeenkomst aan te sluiten.

Harmen van der Meulen, oprichter Futurumshop BV, deelt met ons zijn visie in de e-commerce. ‘Het gaat erom dat je klanten helpt, snel levert en ook nog eens op tijd’. FuturumShop is de grootste online shop voor sportartikelen maar heeft een aantal offline locaties in het land, waaronder in Apeldoorn. Hier heeft Harmen specifiek voor gekozen omdat het de persoonlijke interactie met klanten vergroot. Bij FuturumShop richten ze zich niet op omzet maar op wat er onder de streep over blijft: wat ze er daadwerkelijk aan verdienen. Voor Harmen is een gezonde business namelijk erg belangrijk om succesvol te kunnen zijn.

Tips
Een drietal tips van Harmen van der Meulen om succesvol online te ondernemen:

  • Zie klantenservice en garantie niet als onkostenpost maar als een marketingtool om jouw klanten te helpen zoals jij zelf geholpen wilt worden;
  • Ga uit van je eigen kracht én focus;
  • Denk continu na over hoe je processen kunt versimpelen om zo lean mogelijk te werken.

Trends
Erik Brunekreef, Kennispoort Regio Zwolle, vertelde ons over de trends in e-commerce, waaronder de focus op mobiel. Een trend die ook Harmen van der Meulen al had benoemd in zijn verhaal. Daarnaast natuurlijk de ‘Internet of Things’, ‘Connected Devices’ ofwel verbonden apparaten die jou kunnen volgen in jouw customer journey, ‘VR’ en ‘AR’ en ‘personalisatie’. De toekomstvisie van vooraanstaande e-commercebedrijven uit de regio Zwolle hebben in samenwerking met Windesheim Honours college een visie ontwikkeld op de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Die visie lees je hier.

Samenvatting ontwikkelingen regio
Er speelt veel in onze regio. Voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek, Rijn Platteel, heeft dan ook een uitgebreid voorwoord waarin hij de belangrijkste ontwikkelingen deelt tijdens ons bezoek aan FuturumShop BV.  Een greep uit deze ontwikkelingen:

  • Het benoemen van twee nieuwe bestuursleden: Annemarie Moezelaar en Christiaan Tjallema. Benieuwd naar wat zij doen en welke thema’s zij als bestuurslid VNO-NCW Stedendriehoek op zich nemen? Maak hier kennis met de nieuwe bestuursleden.
  • Op 14 en 15 november wordt Buitengewoon Business georganiseerd, het ondernemersevent in de Stedendriehoek. Thema dit jaar: groei. VNO-NCW Stedendriehoek wil leden, die een aanzienlijke groei hebben meegemaakt, de kans geven om zich te presenteren tijdens dit event door in 7 minuten successen en belemmeringen te delen. Wil jij spreken? Neem dan contact op met Chris Lorist via 06-515 550 21.
  • We willen als vereniging groeien. Hiervoor is focus nodig, dit hebben we verwerkt in ons beleidsplan. Daarnaast zullen we de komende maanden inzetten op het werven van meer leden, zodat we namens nog meer ondernemers het gesprek aan kunnen met overheid en onderwijs in de regio.
  • Wellicht heb je het al gezien maar we hebben de opzet van onze nieuwsbrief aangepast: meer regionale focus en ledennieuws. Het ledennieuws is één van de meest gelezen onderdelen in de nieuwsbrief. Blijf dus vooral nieuws van jouw organisatie delen. Heb jij een nieuwtje? Stuur dit dan naar Loes Brijker via brijker@vno-ncwmidden.nl
  • Samen met de Cleantech Regio en Platform Techniek hebben wij op 19 oktober de eerste bouwstenen gelegd voor de nieuwe Technologieraad in de Stedendriehoek. Bekijk hier de terugkoppeling.
  • In samenwerking met BedrijvenKring Apeldoorn en de gemeente Apeldoorn hebben we het initiatief genomen om de Uitvoeringsagenda Economie 2017-2022 van Apeldoorn te maken. Om uitvoering te geven aan de inhoud van deze agenda stelt de Economische Alliantie Apeldoorn onder andere aanjaaggeld beschikbaar. De eerste €100.000 euro is op! Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen maar wacht niet te lang… Voor meer informatie ga naar www.ondernemen055.nl of neem contact op met Loes Brijker, projectaanjager Economische Alliantie Apeldoorn via 06 – 512 797 75.

Contact
Christian Lorist, regiomanager VNO-NCW Stedendriehoek, telnr. 06 – 515 550 21, of Loes Brijker, junior regiomanager VNO-NCW Stedendriehoek, telnr. 06- 512 797 75