Financiering

Voor het versterken van het regionale midden- en kleinbedrijf, de economie en leefbaarheid inventariseren wij wensen en ideeën bij achterban, schrijven mee aan plannen en lobbyen. Denk aan Regiodeals en MKB-deals.

Naast onze inspanningen voor middelen die vrijkomen via deze deals, Perspectief op Werk en investeringen in projecten, infrastructuur, structuurversterking, e.d. hebben wij gelobbyd voor financieringsmodellen, subsidies en leningen die het ondernemen makkelijker maken. Voorbeelden zijn De Business Versneller, De Groeiversneller, GO4EXPORT Vouchers, korting op energiescan en Qredits.

Over bedrijfsvoering en financiering organiseert VNO-NCW Midden, in samenwerking met deskundige partners uit ons netwerk, themabijeenkomsten. Ga voor actuele informatie naar evenementen.

MKB Business versneller

Voor ondernemers die willen groeien bieden wij samen met een aantal provincies, lokale Rabobanken, en MKB-Nederland Midden het programma MKB Business Versneller.

Qredits, NPEX

‘Hoe kom ik aan financiering’ blijft voor ondernemers een thema, zeker in het kleinbedrijf. Naast banken zijn er alternatieven mogelijkheden, zoals NPEX en Qredits. Wij informeren onze leden en stimuleren goede initiatieven die de financieringsmogelijkheden verruimen.

Vouchers

Om internationaal zakendoen te stimuleren kunnen ondernemers uit de provincie Overijssel gebruikmaken van de GO4EXPORT Voucher. Ondernemers uit de provincie Gelderland kunnen een beroep doen op De Groeiversneller Export Voucher. In 2018 is de 300e Groeiversneller uitgereikt. Mede mogelijk gemaakt door VNO-NCW Midden.

Meer informatie

Rob Oostermeijer, hoofd beleidszaken