Internationalisering

In alle provincies stimuleren en helpen we mkb-bedrijven in hun export-ambities. Samen met regionale partners stellen we concrete actie- en activiteitenagenda’s op voor ondernemers, we organiseren bijeenkomsten en jaarlijks een ledenreis naar buitenland. Dit jaar gaat de ondernemersreis naar Argentinie.

Go4Export Gelderland en Overijssel

GO4EXPORT is een stimuleringsprogramma voor export, ondersteund door de provincie Overijssel en Gelderland en uitgevoerd door leadpartner Oost NL en 15 samenwerkende partners, waaronder VNO-NCW Midden. Het programma bestaat uit:

  • de webportal GO4EXPORT.nl, met agenda, ervaringsverhalen van ondernemers, nieuws en informatie
  • regionale handelstafels
  • een jaarlijks export-event (2018: 13 september, Deventer, Industriedag Duitsland)
  • handelsmissies
  • E-commerce vouchers
  • Groeiversneller export-vouchers
  • Samenwerking MKB en onderwijs
  • Agrofoodmakelaar Duitsland
  • High Tech- en Industriemakelaar

www.go4export.nl

Duitsland

We zetten specifiek in op het beter ontsluiten van de Duitse markt. Door o.a. het organiseren van een speciale Industriedag Duitsland en voorbereidingen op beursbezoeken in Duitsland te faciliteren. Ook verbinden we talentvolle studenten aan ondernemingen uit de grensregio in Nederland en Duitsland via het Cross Border Talent-programma.

Jaarlijkse ledenreis naar buitenland

Jaarlijks organiseert VNO-NCW Midden een ledenreis naar een belangrijk exportland. Het bijzondere van de ledenreizen is dat we een zakelijk programma met interessante contacten en bedrijfsbezoeken combineren met ruimte voor ontspanning en culturele aspecten. Dat brengt deelnemers mooie gedeelde ervaringen én levert nieuwe business op.

Dit jaar gaat de reis naar Argentinië.

Brexit

VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid bieden ondernemers praktische tips en tools om -ondanks alle onzekerheid- aan de gang te gaan met hun Brexit-voorbereiding. Ga naar hulpbijbrexit.nl of abonneer u op de nieuwsbrief van VNO-NCW.

Brexit-nieuwsbrief van Rijksoverheid, VNO-NCW en MKB-Nederland

Duitse studenten aan de slag voor Nederlandse bedrijven

Cross Border Talent is een project voor MKB-ondernemers uit alle branches die gevestigd zijn in de Euregio. Heeft u een strategisch vraagstuk dat gekoppeld is aan Duitsland (marktonderzoek, marktentree, een innovatieproject, enz.) en kunt u hierbij ondersteuning gebruiken van een Duitse student, dan is Cross Border Talent een uitgelezen kans voor u!

Lees meer over dit project.

VNO-NCW Midden is projectpartner van het INTERREG-project Cross Border Talent. Voor Nederland is Hogeschool Saxion betrokken.

Video's

Voorzitter en directeur over export

VNO-NCW Midden-voorzitter Jacco Vonhof en -directeur Ron van Gent gingen onder leiding van Laurens-Jan Stam van SayYeah Motion uitgebreid met elkaar in gesprek over uiteenlopende verenigingszaken. Bekijk en beluister wat de heren vertelden over export.

Meer informatie

Ledenreis Argentinië: Martine Schuijer

Cross Border Talent-programma: Ron van Gent

Go4Export, Duitsland en andere internationaliseringsvragen: Rob Oostermeijer