Internationalisering

In alle provincies stimuleren en helpen we mkb-bedrijven in hun exportambities. We verbinden internationale netwerken, stellen concrete actie- en activiteitenagenda’s op voor ondernemers, organiseren bijeenkomsten en jaarlijks een ledenreis naar buitenland. Dit jaar gaat de ondernemersreis naar Riga en Helsinki.

NLinBusiness: méér ondernemers, in méér buitenland.
NLinBusiness – een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland – maakt het ondernemers makkelijker om internationaal te groeien. Sinds 2017 werken we in 8 Cities of Opportunity aan een sterk netwerk van Nederlandse ondernemers en lokale service-partners. Zo vind je snel de juiste mensen om je heen. En wordt internationaal zakendoen net zo makkelijk als in Nederland. Onze ambitie is trouwens nóg groter. In 2022 zijn we in minstens 40 steden actief. Op NLinBusiness.com vind je informatie over internationaal zakendoen die jou verder helpt. Van marktrapporten, tot tips voor het beste hotel in jouw stad. Op onze evenementen, workshops en netwerkborrels ontmoet je de juiste mensen die jou verder helpen.

NLinBusiness

GO4EXPORT voor Gelderse en Overijsselse ondernemers

Samen met 14 partners en de provincies Gelderland en Overijssel werkt GO4EXPORT aan het stimuleren van export voor het mkb in de regio. VNO-NCW Midden is een van de partners binnen dit consortium. Door te exporteren kun je groeien. Toch vinden veel ondernemers een stap over de grens een lastige stap. Je begeeft je als ondernemer immers op een nieuwe markt en op onbekend terrein.
GO4EXPORT ondersteunt Gelderse en Overijsselse mkb ondernemers bij het zetten van de juiste stappen in het buitenland. De partners van GO4EXPORT bieden een breed pakket aan info, activiteiten en instrumenten om ondernemers te ondersteunen bij het vinden van nieuwe afzetmarkten.

Wat doen de samenwerkende partners van GO4EXPORT voor bedrijven?

  • Handelsmissies
  • Exportvouchers en E-commerce vouchers
  • Kennis
  • Regionale bijeenkomsten
  • Ondersteuning door studenten

www.go4export.nl

Duitsland

We zetten specifiek in op het beter ontsluiten van de Duitse markt. Door o.a. het organiseren van een speciale Industriedag Duitsland en voorbereidingen op beursbezoeken in Duitsland te faciliteren. Ook verbinden we talentvolle studenten aan ondernemingen uit de grensregio in Nederland en Duitsland via het Cross Border Talent-programma.

Jaarlijkse ledenreis naar buitenland

Jaarlijks organiseert VNO-NCW Midden een ledenreis naar een belangrijk exportland. Het bijzondere van de ledenreizen is dat we een zakelijk programma met interessante contacten en bedrijfsbezoeken combineren met ruimte voor ontspanning en culturele aspecten. Dat brengt deelnemers mooie gedeelde ervaringen én levert nieuwe business op.

Dit jaar gaat de reis naar Helsinki en Riga.

BrexitBrexit-nieuwsbrief van Rijksoverheid, VNO-NCW en MKB-Nederland

VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid bieden ondernemers praktische tips en tools om -ondanks alle onzekerheid- aan de gang te gaan met hun Brexit-voorbereiding. Ga naar hulpbijbrexit.nl of abonneer u op de nieuwsbrief van VNO-NCW.

 

Duitse studenten aan de slag voor Nederlandse bedrijven

Cross Border Talent is een project voor MKB-ondernemers uit alle branches die gevestigd zijn in de Euregio. Heeft u een strategisch vraagstuk dat gekoppeld is aan Duitsland (marktonderzoek, marktentree, een innovatieproject, enz.) en kunt u hierbij ondersteuning gebruiken van een Duitse student, dan is Cross Border Talent een uitgelezen kans voor u!

Lees meer over dit project.

VNO-NCW Midden is projectpartner van het INTERREG-project Cross Border Talent. Voor Nederland is Hogeschool Saxion betrokken.

Video's

Voorzitter en directeur over export

VNO-NCW Midden-voorzitter Jacco Vonhof en -directeur Ron van Gent gingen onder leiding van Laurens-Jan Stam van SayYeah Motion uitgebreid met elkaar in gesprek over uiteenlopende verenigingszaken. Bekijk en beluister wat de heren vertelden over export.

Meer informatie

Ledenreis Riga en Helsinki: Marsha Krosenbrink

Cross Border Talent-programma: Ron van Gent

Go4Export, Duitsland en andere internationaliseringsvragen: Rob Oostermeijer