Internationalisering

In alle provincies stimuleren en helpen we mkb-bedrijven in hun exportambities. We verbinden internationale netwerken, stellen concrete actie- en activiteitenagenda’s op voor ondernemers, organiseren bijeenkomsten en jaarlijks een ledenreis naar buitenland. Dit jaar gaat de ondernemersreis naar Riga en Helsinki.

NLinBusiness: méér ondernemers, in méér buitenland
VNO NCW Midden is founding partner van NLinBusiness; uw gids voor internationaal zakendoen.

NLinBusiness maakt het ondernemers makkelijker om internationaal te groeien. In zorgvuldig geselecteerde Cities of Opportunity bouwen zij aan NL Business Hubs, sterke netwerken van Nederlandse ondernemers en lokale dienstverleners. Op NLinBusiness.com vind je praktische en inspirerende informatie over internationaal zakendoen. Van marktrapporten, tot tips voor het beste hotel in jouw stad. Op evenementen, workshops en netwerkborrels ontmoet je de juiste mensen die jou verder helpen.

NLinBusiness is een initiatief van de Nederlandse werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat, de brancheverenigingen FME, evofenedex en Koninklijke Metaalunie.

Meer weten? Kijk op de website, volg NLinBusiness op social media (LinkedIN en Twitter) en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

NLinBusiness

GO4EXPORT voor Gelderse en Overijsselse ondernemers

Samen met 14 partners en de provincies Gelderland en Overijssel werkt GO4EXPORT aan het stimuleren van export voor het mkb in de regio. VNO-NCW Midden is een van de partners binnen dit consortium. Door te exporteren kun je groeien. Toch vinden veel ondernemers een stap over de grens een lastige stap. Je begeeft je als ondernemer immers op een nieuwe markt en op onbekend terrein.
GO4EXPORT ondersteunt Gelderse en Overijsselse mkb ondernemers bij het zetten van de juiste stappen in het buitenland. De partners van GO4EXPORT bieden een breed pakket aan info, activiteiten en instrumenten om ondernemers te ondersteunen bij het vinden van nieuwe afzetmarkten.

Wat doen de samenwerkende partners van GO4EXPORT voor bedrijven?

  • Handelsmissies
  • Exportvouchers en E-commerce vouchers
  • Kennis
  • Regionale bijeenkomsten
  • Ondersteuning door studenten

www.go4export.nl

Duitsland

We zetten specifiek in op het beter ontsluiten van de Duitse markt. Door o.a. het organiseren van een speciale Industriedag Duitsland en voorbereidingen op beursbezoeken in Duitsland te faciliteren. Ook verbinden we talentvolle studenten aan ondernemingen uit de grensregio in Nederland en Duitsland via het Cross Border Talent-programma.

Jaarlijkse ledenreis naar buitenland

Jaarlijks organiseert VNO-NCW Midden een ledenreis naar een belangrijk exportland. Het bijzondere van de ledenreizen is dat we een zakelijk programma met interessante contacten en bedrijfsbezoeken combineren met ruimte voor ontspanning en culturele aspecten. Dat brengt deelnemers mooie gedeelde ervaringen én levert nieuwe business op.

Dit jaar gaat de reis naar Helsinki en Riga.

BrexitBrexit-nieuwsbrief van Rijksoverheid, VNO-NCW en MKB-Nederland

VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid bieden ondernemers praktische tips en tools om -ondanks alle onzekerheid- aan de gang te gaan met hun Brexit-voorbereiding. Ga naar hulpbijbrexit.nl of abonneer u op de nieuwsbrief van VNO-NCW.

 

Duitse studenten aan de slag voor Nederlandse bedrijven

Cross Border Talent is een project voor MKB-ondernemers uit alle branches die gevestigd zijn in de Euregio. Heeft u een strategisch vraagstuk dat gekoppeld is aan Duitsland (marktonderzoek, marktentree, een innovatieproject, enz.) en kunt u hierbij ondersteuning gebruiken van een Duitse student, dan is Cross Border Talent een uitgelezen kans voor u!

Lees meer over dit project.

VNO-NCW Midden is projectpartner van het INTERREG-project Cross Border Talent. Voor Nederland is Hogeschool Saxion betrokken.

Video's

Voorzitter en directeur over export

VNO-NCW Midden-voorzitter Jacco Vonhof en -directeur Ron van Gent gingen onder leiding van Laurens-Jan Stam van SayYeah Motion uitgebreid met elkaar in gesprek over uiteenlopende verenigingszaken. Bekijk en beluister wat de heren vertelden over export.

Meer informatie

Ledenreis Riga en Helsinki: Marsha Krosenbrink

Cross Border Talent-programma: Ron van Gent

Go4Export, Duitsland en andere internationaliseringsvragen: Rob Oostermeijer