VNO-NCW Rivierenland bezocht Van Aalsburg

Op 13 september hadden wij onze kick-off bijeenkomst van het nieuwe seizoen. We brachten een bezoek aan Van Aalsburg, een griendhouthandel in Hellouw. Behalve dat er aandacht was voor ons komende activiteitenprogramma was het thema van de middag duurzaam ondernemen.

Van Aalsburg werkt er hard aan om de CO2 uitstoot te verminderen en een duurzame werkomgeving te creƫren. Een grote vermindering van CO2 komt door de aanschaf van een houtkachel. Deze houtkachel voorziet het hele bedrijf van warmte door de verbranding van eigen houtsnippers. Hierdoor hoeft er geen gas meer ingekocht te worden. De elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand. Ook worden maatregelen genomen om CO2 uitstoot door brandstof te verminderen, zoals het gebruik van biologisch afbreekbare brandstof. De doelstelling van 2% CO2 vermindering in 2017 ten opzichte van 2015 is ruimschoots behaald. Klik hier voor de presentatie.

Na de presentatie werden de leden rondgeleid over het bedrijfsterrein en de middag werd afgesloten met een gezellige borrel, waarvoor Van Aalsburg zelfs een frietkar had geregeld.