Vooraankondiging Jaarbijeenkomst Stichting SBI 16 januari 2019

Er wordt in deze jaren veel van onze ‘polderinstituties’ gevergd om bij te dragen aan de oplossing van de grote sociaal-economische vraagstukken. En tegelijk staan ze meer dan ooit onder druk, door globalisering, individualisering en populisme. Ze zullen moeten anticiperen op (internationale)trends en tegelijkertijd de agenda voor de toekomst moeten (durven) neerzetten, er is geen alternatief.
Telkens is daarbij weer de vraag vanuit welke waarden en mensvisie we naar deze vraagstukken kijken en antwoorden formuleren. Duurzaamheidsdenken en dito doen is in ieder geval onderdeel van iedere dialoog. We zien dat ook terug in de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Het is niet voor niets dat het SBI sinds dit jaar ook een officieel SDG-House is.

Dat alles is de reden dat we enkele hoofdrolspelers van de ‘polder’ hebben uitgenodigd om over hun rol in de sociaal-economische wereld van vandaag en hun visie op mens, organisatie en samenleving met ons te spreken.

Daarom nodigen wij u graag uit om op woensdagmiddag 16 januari 2019 onze gast te zijn bij de jaarlijkse SBI-bijeenkomst op Campus Landgoed Zonheuvel, waarvoor we een programma rondom bovenstaande uitdagingen aan het samenstellen zijn.

Inhoud 

We beginnen met een keynote van Gert Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie in de Tweede Kamer) met zijn visie op de samenleving, het werk van de coalitie en de bijdrage van ‘de polder’ aan de oplossing van de grote vraagstukken, zoals klimaat, migratie en het pensioenstelsel.
Daarna gaan Cees Oudshoorn (algemeen directeur VNO-NCW) en Coen van der Veer (hoofdbestuurder FNV) met elkaar in gesprek over deze en andere onderwerpen en geeft Aukje Nauta (hoogleraar arbeidsverhoudingen en ex-bestuurslid SBI) in een column haar zienswijze.
Emeritus Bisschop A. van Luyn zal zijn visie vanuit de bezieling met ons delen en zal Bob Hutten (Hutten Catering) op zijn wijze aangeven hoe hij aankijkt tegen de sociaal-economische wereld.
Vaak komen oplossingen van problemen uit een andere omgeving dan waar ze zijn ontstaan. Daarom krijgt u die middag ook benaderingen van sociaal-economische vraagstukken uit de hoek van kunst en cultuur.

Uiteraard nemen we u ook mee in wat we allemaal doen met de Campus Landgoed Zonheuvel en is er een heuse onthulling die middag…..

Landgoed Zonheuvel verrast u ook graag op een creatieve culinaire wijze. Dus een lunchbuffet vooraf en een hapje en drankje na afloop zorgen voor een(h)eerlijke start en een mooie afsluiting.

Wanneer

Noteert u alvast de middag van woensdag 16 januari 2019 in uw agenda? En u kunt zich ook al aanmelden bij info@stichtingsbi.nl

De definitieve uitnodiging met het  programma volgt zo spoedig mogelijk