Silver Studded Blue (Plebejus argus) - Groot Schietveld, Wuustwezel, Campine, Antwerp, Flanders, Belgium, Europe

Welk Overijssels bedrijf verbindt bedrijfsvoering en biodiversiteit?

Het bedrijf uit Overijssel met de grootste inzet voor biodiversiteit maakt kans op de Groene Twinkeling, de groenste prijs voor ondernemend Overijssel. Bedrijven die hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van biodiversiteit kunnen zich de hele maand november inschrijven via www.groenetwinkeling.nl. Een ander bedrijf aanmelden mag ook!

De Groene Twinkeling staat voor een economische en ecologisch vitale toekomst en ze stimuleert bedrijven zich in te zetten voor biodiversiteit in hun omgeving. Bedrijven die in aanmerking komen nemen maatregelen ten behoeve van biodiversiteit of zetten zich op een andere manier hiervoor in. Moeilijk? Een bedrijf kan al eenvoudig een bijdrage  leveren door bijvoorbeeld op het bedrijventerrein biodiversiteit tastbaar te maken. Dat kan door het zaaien van wilde inheemse bloemen of het planten van bomen en struiken.

Bedrijven die langer bezig zijn met biodiversiteit hebben circulariteit in de hele werkwijze geïntegreerd. Want vrijwel alles wat we eten, is direct of indirect te herleiden tot biodiversiteit. Het gros van onze bouwmaterialen, medicijnen en industriële grondstoffen betrekken we van biologische hulpbronnen. Veel vormen van toerisme draaien voornamelijk om natuur. Biodiversiteit vertegenwoordigt dus een enorme economische waarde.

De prijs

Op 5 december worden de drie genomineerde ondernemers bekend gemaakt. De vakjury bezoekt de bedrijven om tot een degelijk eindoordeel te komen. In januari wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie de Groene Twinkeling weet te veroveren ontvangt de GT-award (ontwerp van kunstenaar Guido Orsetti), mag een jaar lang vergaderen in de natuur en kan tevens rekenen op een groen podium.

Winnaars van de afgelopen jaren

2017: Bakkerij Slatman uit Hardenberg

2016: Ecologisch landbouwbedrijf Overesch uit Raalte

2015: Online warenhuis Wehkamp uit Zwolle

2014: Unipro uit Haaksbergen, totaal aanbieder van vloersystemen

2013: Vechtdal Hoeve uit Ommen combineert landbouw, natuur, recreatie, educatie èn koelinair

2012: Afvalverwerkingsbedrijf Twence uit Twekkelo

2011: Infraspecialist Roelofs B.V. uit Den Ham

Pleit ook voor biodiversiteit. Doe mee!

Door verzuring (ammoniak en stikstofoxiden), verdroging en versnippering verdwijnen planten en dieren uit onze leefomgeving. Natuurorganisaties en Groene Twinkeling bedrijven uit Overijssel zetten zich samen in om deze achteruitgang van biodiversiteit een halt toe te roepen. Hoog tijd om onze verantwoordelijkheid te nemen en biodiversiteit te beschermen. Zet jij je daar ook voor in? Doe dan mee en schrijf je in voor de Groene Twinkeling 2019!

www.groenetwinkeling.nl