Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Auping levert hoogwaardige mondkapjes voor zorg

De Deventer bedden- en matrassenproducent Koninklijke Auping heeft samen met Panton, ontwerpbureau voor de zorg, opdracht gekregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om hoogwaardige mondkapjes voor de zorg te gaan produceren. Het gaat in eerste instantie om 4 miljoen stuks.

Auping en Panton hebben een mond-neusmasker ontworpen om zorgprofessionals die in aanraking komen met coronapatiënten te beschermen. Het ontwerp is getest door een erkend testinstituut en heeft het FFP2 testcertificaat behaald conform de EU aanbeveling 2020/403 voor beschermingsmaatregelen tijdens de coronacrisis. In de aankomende weken wordt de productie bij Auping zo snel mogelijk opgestart, zodat nog deze maand aan het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) de eerste series kunnen worden geleverd.

Toen de berichten over het dreigende tekort aan de voor corona-kritische handelingen op de intensive care noodzakelijke FFP2 maskers in het nieuws kwamen, heeft Panton een samenwerking gestart met als doel hoogwaardige mond-neusmaskers te ontwikkelen. De samenwerking tussen Auping en Panton uit Deventer met erkende landelijke experts op het gebied van medische technologie en leveranciers van beschermende materialen zoals Koninklijke DSM, heeft geleid tot de ontwikkeling van dit specifieke Covid-19 masker. Bij geen van deze partners spelen commerciële belangen een rol, alleen een enorme gedrevenheid om zorgprofessionals te helpen.