Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

5 vragen aan…

21-04-2023 – Ruim 100 bestuursleden zitten zich namens VNO-NCW Midden in voor ondernemers in de regio. Wie zijn ze en wat drijft hen? In dit nieuwsbericht 5 vragen aan Antoinette Chin A Loi De Hoog, bestuurslid Flevoland, en Gerrit-Jan Hagedoorn, bestuurslid regio Zwolle.

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Antoinette de Hoog, sinds 12 jaren wonend in Almere en 11 jaar geleden heb ik mijn onderneming Courtesie International Business Affairs opgericht. Samen met mijn dreamteam bieden we specialistische mondelinge en schriftelijke vertalingen aan diverse branches in alle talen van de wereld. Met mijn buitenland ervaring en werkervaring in internationale ondernemingen, weet ik hoe belangrijk het is om in letterlijke en figuurlijke zin de taal van de klant te spreken, zeker in een vreemde taal.  Een ‘misunderstanding’  is makkelijk gemaakt en zeker op schrift moet dit correct zijn.

Mijn naam is Gerrit Jan Hagedoorn, 43 jaar, getrouwd en een dochter en een zoon. Ik heb in 2012 het familiebedrijf, vakantiepark Beerze Bulten, van mijn ouders overgenomen en run dit bedrijf samen met mijn vrouw en medewerkers.

Wat zijn jouw drijfveren als ondernemer?
Antoinette de Hoog:
Bij ons is de klant altijd koning en stellen wij een kwalitatief hoge dienstverlening centraal waarbij we graag de verwachtingen willen overtreffen. Als ondernemer ben ik van mening dat alles in evenwicht moet zijn en vind ik het ook belangrijk dat mijn collega’s prettig én met voldoening werken wat weer doorwerkt in de dienstverlening naar onze clientèle; aandacht voor je personeel én klant. En tot slot wil ik mijn blik graag breed houden, besteed ik aandacht aan mijn netwerk en kijk ik graag naar de ontwikkelingen om mij heen. Daarom maak ik o.a. deel uit van het bestuur van VNO-NCW Midden naast mijn andere nevenfuncties. Een goede balans in combinatie met focus zorgt voor het beste resultaat.
Gerrit-Jan Hagedoorn:
Onder ons logo staat ‘blijft je bij’ en wij gebruiken vaak de hashtag onvergetelijk. Een vakantie op Beerze Bulten moet onvergetelijk zijn en een herinnering voor het leven. Onze gasten krijgen vaak net zoals wijzelf een binding met deze plek. Wij zeggen ook altijd dat een gast die keer bij ons komt; als kind- als ouder en als grootouder. Wij bestaan bijna 75 jaar en dat hebben we ook al meermaals zien gebeuren.

Wat is de grootste uitdaging voor de ondernemers in jouw regio?
Antoinette de Hoog:
Ik geloof dat de  stijgende prijzen, inflatie, de mismatch in de arbeidsmarkt of het gebrek aan bepaalde functiegroepen en lange levertijden bij producten, de grootste uitdaging zijn voor ondernemers. Het is een schakel die aan elkaar vast zit en invloed heeft op elke onderneming/ondernemer wat de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen vergt.
Gerrit-Jan Hagedoorn:
Het zijn uitdagende tijden en de ene crisis volgt de andere op. Volgens mij hebben we op dit moment 6 crisissen tegelijk, bijvoorbeeld het personeelsvraagstuk. Wij zijn een personeelsintensief bedrijf waar we best veel handjes nodig zijn. Dat vraagt om creativiteit en anders naar dit vraagstuk te kijken. Hoe kunnen we hetzelfde doen met minder mensen? Dat kan onder andere door digitalisering en innovatie. Dat staat momenteel hoog bij ons op de agenda.

Hoe zie je jouw rol als bestuurder?
Antoinette de Hoog:
Als bestuurder heb ik een brede blik en helikopterview met oog voor de belangen en behoeftes van verschillende type ondernemingen. Mijn (internationale) netwerk zet ik graag in en mijn portefeuille internationalisering is er voor bedrijven die willen internationaliseren en buitenlandse bedrijven die zich in Flevoland willen vestigen met hun personeel.
Gerrit-Jan Hagedoorn:
Ik ben ondernemer en probeer dat geluid ook te laten horen. Ondernemers zijn praktisch ingesteld en zoeken gelijk naar oplossingen. Uiteraard probeer ik de vrijetijdseconomie te vertegenwoordigen. De branche waar ik de meeste affiniteit mee heb.

Wat kun jij voor de leden betekenen?
Antoinette de Hoog:
Een relevant netwerk, sparring partner voor vraagstukken inzake internationalisering en een positieve mindset.
Gerrit-Jan Hagedoorn:
Ik zet me in voor het ondernemersklimaat in de regio Zwolle. Het midden- en kleinbedrijf en met name de familiebedrijven zijn sterk vertegenwoordigd in onze regio. Het is de ruggegraat van onze lokale economie en dat moeten we koesteren. Ik zal altijd de belangen van deze bedrijven vertegenwoordigen.

Antoinette Chin A Loi De Hoog, Courtesie International Business Affairs, telefoon 036-7602477
Gerrit-Jan Hagedoorn, Beerze Bulten, telefoon 0523 251398