5 vragen aan….

27-01-2022 – Ruim 100 bestuursleden zetten zich voor VNO-NCW Midden in voor ondernemers in de regio. Wie zijn dit en wat drijft hen? In dit nieuwsbericht 5 vragen aan …. Jan Martijn Broekhof, de nieuwe voorzitter provincie Utrecht en Derk Wassink, bestuurslid Achterhoek.

Jan Martijn Broekhof

Wie ben je en wat doe je?
Jan Martijn Broekhof:
Mijn naam is Jan Martijn Broekhof, ik ben 43 jaar oud, getrouwd en vader van twee dochters. Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring als ondernemer binnen de IT. Ik heb internetapplicaties ontwikkeld, ben eigenaar geweest van een IT-dienstverlener en ben betrokken geweest bij een elearning bedrijf. 6 jaar geleden ben ik Guardian360 gestart, een informatiebeveiliging bedrijf. Via mijn lidmaatschap van Jong Management ben ik lid geworden van het bestuur van VNO-NCW provincie Utrecht, momenteel in de rol van voorzitter. Ook ben ik bestuurslid binnen de kerk in mijn woonplaats. In mijn vrije tijd ben ik op de racefiets te vinden en wandel ik veel.

Derk Wassink

Derk Wassink:
Mijn naam is Derk Wassink, ik ben 42 jaar oud. Ik ben getrouwd met Marieke en heb twee kinderen Eline (9) en Noud (7). In mijn vrije tijd sport ik graag waaronder spinnen, hardlopen en golfen, Daarnaast als sponsor en fan van voetbalclub de Graafschap ben ik erg graag te vinden in het stadion. Samen met mijn zus ben ik directeur-eigenaar van Wassink Installatie, een familiebedrijf opgericht in 1913 met vestigingen in Winterswijk en Doetinchem. Mijn rol is die van algemeen directeur. Als totaal installateur op het gebied van gebouw gebonden installaties bedienen wij met ruim 100 mensen de markt in oost Nederland. Sinds 2017 ben ik lid van het bestuur van VNO-NCW Achterhoek met op dit moment de portefeuilles duurzaamheid, energietransitie en circulariteit.

Wat zijn jouw drijfveren als ondernemer?
Jan Martijn Broekhof:
Ik vind het oneerlijk dat ondernemers en managementteams investeren in IT om hun bedrijf te automatiseren, terwijl ze ook bang zijn dat hun bedrijf wordt gehackt of platgelegd door ransomware. Dit is de drijfveer geweest om Guardian360 te starten, we willen bedrijven helpen om “cyber ellende” te voorkomen en schade te beperken. Ik vind het heel leuk dat ik mijn ervaring van de afgelopen 20 jaar kan inzetten voor Guardian360 en dat ik een internationale rol heb.
Derk Wassink:
Ik vind het geweldig om de mooie (snelle) ontwikkelingen op het gebied van de installatietechniek en dan met name kijkende naar duurzaamheid, circulariteit, technische innovaties en functionaliteit op te pakken en ons eigen te maken. Dit zodat we het kunnen inzetten voor onze klanten en dat zij een functioneler en/of duurzamer gebouw hebben om in te werken of te wonen. Om dat te bereiken hebben we goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen nodig, die het leuk vinden om met deze uitdagende vraagstukken bezig te zijn. Het uitdragen van onze visie en het neerzetten van de organisatie waarin we steeds weer een stap voorwaarts zetten om de kansen te benutten, maar bovenal het omgaan met mensen zowel binnen als buiten de organisatie zijn grote drijfveren voor mij. Naast tijd en energie steken in onze eigen organisatie draag ik ook erg graag een steentje bij aan mijn omgeving. Zoals o.a. het VNO-NCW bestuur, de Rotary en sinds kort de bestuurscommissie middelgrote bedrijven van Techniek Nederland. Daarnaast zit ik in diverse commissies die actief bijdragen aan initiatieven in de regio, maar ook uit het trainerschap van jeugdelftal JO9-1 bij HC’03 haal ik veel energie.

Wat is de grootste uitdaging voor de ondernemers in jouw regio?
Jan Martijn Broekhof:
Criminaliteit via het internet is iets waar ik mij veel zorgen over maak, het is een serieuze bedreiging voor heel veel bedrijven. Daarnaast is huisvesting voor bedrijven en hun medewerkers een aandachtspunt, ook bereikbaarheid en het vinden van voldoende goed gekwalificeerde medewerkers is een uitdaging.
Derk Wassink:
Het zijn open deuren want ik denk dat het op dit moment in veel regio’s speelt, maar zeker ook in de achterhoek. Namelijk de zorg om voldoende goed gekwalificeerde medewerkers te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te hebben voor het opleiden en behouden van jeugd in de Achterhoek. Door de vele initiatieven waaronder SmartHub Achterhoek en de Techniekdagen die VNO-NCW met partners organiseert, zijn we daar in de regio goed mee bezig en zie je ook de positieve resultaten. Naast de uitdagingen op het gebied van personeel is ook een goede bereikbaarheid van de regio essentieel.

Hoe zie je jouw rol als bestuurder?
Jan Martijn Broekhof:
Als VNO-NCW Provincie Utrecht moeten we ons bezig houden met zaken die meerwaarde hebben voor onze leden. We worden voor allerlei zaken benaderd door een veelvoud aan instellingen en organisaties omdat we een grote achterban hebben. Tegelijkertijd moeten we ervoor waken dat we onze tijd niet steken in zaken waar onze leden geen belang bij hebben. Daarbij komt dat de bestuurders vrijwilligers zijn, dus we moeten goed met onze beschikbare tijd omgaan. Tot slot denk ik dat we meer moeten etaleren wat we allemaal doen en bereiken voor de leden, het is nu onvoldoende zichtbaar.
Derk Wassink:
Mij inzetten voor onze leden in de Achterhoek en zo zorgen dat we een positieve bijdrage leveren aan de vraagstukken in de regio en het bevorderen van een goed ondernemersklimaat. Maar ook heel praktisch het tijdens bijeenkomsten in gesprek gaan met ondernemers, horen wat we kunnen betekenen en uitdragen waar we als VNO-NCW al mee bezig zijn is een belangrijke taak. VNO-NCW Achterhoek heeft 329 leden en bij bijeenkomsten hebben we regelmatig 150 ondernemers bij elkaar. Dit zijn iedere keer weer geweldig mooie energieke en inspirerende bijeenkomsten (netwerkmomenten). Sinds ik in het bestuur zit van VNO-NCW zie ik pas op hoeveel onderwerpen wij kunnen/mogen meepraten en welke toegevoegde waarde we voor ondernemers en het ondernemersklimaat kunnen hebben.

Wat kun jij voor de leden betekenen?
Jan Martijn Broekhof:
Ik heb een groot netwerk en leg graag relaties als dat mogelijk is. Daarnaast deel ik regelmatig kennis over informatiebeveiliging via events van VNO-NCW Provincie Utrecht, Cyber Netwerk Utrecht en LinkedIn en Twitter.
Derk Wassink:
Zoals gezegd zet ik mij met plezier in voor een beter ondernemersklimaat in de regio, waarbij ik ook heel specifiek mijn netwerk en kennis inzet en verbindingen leg tussen ondernemers, politiek, organisaties en instellingen. En zoals vele Achterhoekers vind ik het geweldig om uit te dragen in wat voor mooie en kansrijke regio wij wonen en werken.