Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Verzilver uw dak met zonnepanelen – subsidie voor Gelderse bedrijven

Provincie Gelderland wil meer zonnepanelen op bedrijfsdaken. Er zijn steeds meer bedrijven die zonnepanelen op hun dak plaatsen. Toch blijft een groot deel van de daken nog steeds onbenut. Met de subsidie ‘Verzilver uw dak’ wil de provincie Gelderse ondernemers stimuleren om 600.000 m2 aan nieuwe zonnepanelen op bedrijfsdaken aan te leggen.

Installatie van zonnepanelen versnellen

Gedeputeerde Peter Kerris: ‘In 2050 moet Gelderland energieneutraal zijn. Zonnepanelen kunnen een belangrijke bijdrage leveren. Veel daken van bedrijven staan nog leeg. Met Verzilver uw dak willen wij de installatie van zonnepanelen op bedrijfsdaken versnellen.’

Dakbelasting en netaansluiting

De ontwikkeling van zonneprojecten is voor veel bedrijven nog een stap te ver. Door gebrek aan tijd en kennis worden te veel kansrijke projecten vroegtijdig gestaakt. Met hulp van de provincie kunnen ondernemers met een ‘leeg’ dak van minstens 1.000 m2 subsidie aanvragen. Ondernemers die al een dergelijke subsidie hebben, kunnen met een laagdrempelige voucherregeling gerichte technische en financiële ondersteuning inkopen, om het zonneproject daadwerkelijk af te maken. Denk aan technisch advies over de dakbelasting of de netaansluiting op bedrijfsdaken.

Groeiversneller Zon

De provincie Gelderland heeft €1,2 miljoen beschikbaar voor Verzilver uw dak. Hiervan is de helft voor voorlichting en de andere helft voor vouchers Groeiversneller Zon.

Meer informatie op www.gelderland.nl/verzilveruwdak