Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Aan de slag met de energiebesparingsverplichting

Roelof Kleinjan ging aan de slag met de energiebesparingsverplichting voor zijn bedrijf, landbouwmachineproducent Evers Agro in Almelo. Door informatie uit de campagne ‘WATT je moet weten over energiebesparing’ en dankzij een energiescan kwam hij tot verrassende inzichten.

Wet milieubeheer en informatieplicht
De Wet Milieubeheer verplicht ondernemers met een energieverbruik > 50.000 kWh en/of 25.000 m³ gas energiebesparende maatregelen door te voeren die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Dat is de zogenaamde energiebesparingsplicht. Sinds 1 juli 2019 is daarnaast ook de Informatieplicht van kracht. Hierdoor zijn bedrijven en instellingen verplicht om te rapporteren in het eLoket van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) welke maatregelen ze hebben uitgevoerd. Lees hier alles over de Informatieplicht.

Korting op energiescan voor ondernemers Overijssel
In Overijssel zijn gemeenten Almelo en Deventer aangehaakt bij het project Overijssel Bespaart, dat ondernemers ontzorgt en stimuleert in het nemen van energiebesparende maatregelen. Met hulp van een energiescan wordt het energieverbruik in kaart gebracht en is het inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen er genomen kunnen of moeten worden. Vervolgens kunnen ondernemers tot €2500 terug krijgen na het nemen van energiebesparende maatregelen via een regeling van Provincie Overijssel.
Ga hier naar Overijssel Bespaart.