Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Algemene Ledenvergadering: Groei ligt buiten je comfortzone

Woensdag 30 november 2023 was de Algemene Ledenvergadering in Hotel Papendal in Arnhem.

“Na een aantal jaren online, kunnen we eindelijk weer een fysieke bijeenkomst houden. Heel fijn om iedereen weer persoonlijk hier te mogen ontvangen.” Met die woorden opent voorzitter Marcel Hielkema de vergadering. Aansluitend neemt hij de aanwezigen mee in enkele algemene zaken en actualiteiten. Hij deelt onder meer de 3 lobby-successen waarvoor VNO-NCW Midden zich namens de ondernemers heeft ingezet: Verbreden Rijnbrug bij Rhenen, komst van de RegioExpres op de spoorverbinding Arnhem-Doetinchem-Winterswijk en de verruiming van de sluis bij Kornwerderzand.

Daarna is het tijd voor enkele personele zaken. Marcel begint met het bedanken van Quintus Stokvis voor zijn inzet als penningmeester in de afgelopen jaren. Vanwege zijn nieuwe functie bij de belastingdienst kan Quintus deze rol binnen onze vereniging niet meer vervullen. Nadine Maters RA wordt voorgesteld als opvolger van Quintus. Zij is accountant en adviseur bij Maters Accountants in Nijmegen. De deelnemers aan de vergadering gaan akkoord met haar benoeming en dat geldt ook voor de herbenoeming van Koen Knufing (regiovoorzitter VNO-NCW Achterhoek) en Pieter-Jan Helmink (auditor Jong Management).

Directeur Karel Heijink neemt het stokje over met een toelichting op zaken vanuit de vereniging, zoals de ondernemersthema’s. Verder geeft hij nog een terugblik op het ledenaanbod van dit afgelopen jaar en blikt hij ook alvast vooruit op 2023. Vanwege de wisseling in penningmeester licht Karel dit keer de begroting toe.
De deelnemers aan de vergadering gaan akkoord met de begroting 2023. De contributie voor 2023 wordt vastgesteld op €845,- (excl. BTW).

Groei ligt buiten je comfort zone

Marcel sluit de vergadering en gaat in gesprek met Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF. Marc vertelt over zijn ervaringen met de topsporters die nu volop aan het trainen zijn voor de Olympische Zomerspelen in Parijs. Maar ook wat daar omheen organisatorisch allemaal komt kijken voor NOC*NSF. Tevens komt het belang van fitte werknemers op de werkvloer aan bod.

Vervolgens speelt Marcel de bal door naar volleybalinternational Myrthe Schoot. Voor haar is Papendal en NOC*NSF de mooiste plek om te werken! “Elke dag als ik Papendal op rijd word ik geïnspireerd”, begint ze haar verhaal. Ze geeft de aanwezigen een inkijkje in de topsport-wereld, maar ook laat ze zien hoe zij zich motiveert en voorbereidt om op de juiste momenten te pieken en het beste uit zichzelf te halen. Dat betekent grenzen verleggen en elke dag de ambitie om 1% beter te presteren. Ze trekt daarbij ook mooi de vergelijking tussen topsport en het bedrijfsleven en geeft tot slot mee: “Groei ligt buiten je comfort zone!”