Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bewust gedrag levert besparing van €10.000,- op

Gemiddeld is er zo’n 10% besparing op energiekosten te behalen door ‘good housekeeping’. Een welkome meevaller in deze roerige tijd. “Bij ons liep het vorig jaar zelfs op tot 20%”, aldus Maarten Reimes van Hof van Eckberge in Eibergen. “Het scheelt ons ongeveer € 10.000,- per jaar, zonder investering, alleen door ons gedrag te veranderen.”

Reimes is ambassadeur van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD), de onafhankelijke organisatie die bedrijven in de Achterhoek helpt met verduurzaming en energiebesparing. “Overleven in crisistijd loopt parallel met duurzaam ondernemen. Vanaf dag 1 van de lockdown is de kachel teruggezet naar 15 graden. Je moet alert blijven op alles wat je doet. Zo namen we vorig jaar alle handelingen in ons werk onder de loep. We waren gewend om alles up-and-running te hebben als de eerste klant kwam, maar dat is helemaal niet nodig. Toen bespaarden we, puur door ons gedrag, al veel. Daar hebben we nu profijt van. Ik roep alle ondernemers op om kritisch te kijken naar hun processen en duurzaamheid door te voeren op alle fronten. Duurzaamheid hoeft niet altijd gepaard te gaan met investeringen.”

Op de site van AOD staan tips voor energiebesparing zonder investeringen en een overzicht van interessante voordelen van duurzaam ondernemen, zie https://www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl/vno-ncw/

Bekijk hier het filmpje van Maarten Reimes van Hof van Eckberge, die gebruik heeft gemaakt van de scan. Maarten vertelt in het filmpje zijn verhaal als voorbeeld voor andere ondernemers.