Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bouw samen met een arbeidsmarktcoach aan leercultuur in jouw bedrijf

Afgelopen jaar hebben Gelders Vakmanschap, HAN en VNO-NCW Midden bij 6 technische bedrijven in de Achterhoek een pilot gedaan om met ondersteuning van een arbeidsmarktcoach te bouwen aan een leercultuur in de betreffende bedrijven. De arbeidsmarktcoach ging samen met mensen uit het bedrijf aan de slag met het stimuleren van ontwikkelgesprekken, het volgen van opleiding, maar vooral ook het leren van elkaar. Denk daarbij aan leren hoe je instructies geeft, zodat jonge vakmensen kunnen leren van de ervaren rotten. Of het inrichten van een oefenplek voor een juniormedewerker om bepaalde vaardigheden in stappen te kunnen uitproberen. Meer dan de helft van alle medewerkers heeft inmiddels een ontwikkelplan en een groot deel daarvan is ook concreet aan de slag met zijn of haar ontwikkeling.

Carolien Nijhuis van Nijhuis Group: “Levenlang ontwikkelen begint bij de ondernemer zelf. Je moet je huis qua structuur op orde hebben. Maak het niet te ingewikkeld en creëer een veilige cultuur waarin medewerkers durven te leren.” 

Wilrieke Schenning van Wiggers Co-makers: “Het MKB!DEE project zorgt ervoor dat wij weer met een frisse blik naar (productie)processen kunnen kijken.”

En het blijft niet bij deze pilot. We gaan opschalen naar heel Gelderland. In 2023 kunnen nog eens bijna 50 mkb-bedrijven meedoen met het Gelrepact-project Leercultuur en ondersteuning krijgen van een arbeidsmarktcoach met een kleine eigen bijdrage. Samen aan de slag om leercultuur concreet vorm te geven zodat jouw onderneming aantrekkelijker wordt voor mensen die zich willen ontwikkelen in hun werk.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Haske van Aken: haske@geldersvakmanschap.nl of Caroline Rijnbeek: rijnbeek@vno-ncwmidden.nl.