Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat

Brandbrief aan Overijssel politiek: geef prioriteit aan verbeteren N35

19 maart 2019 – Vanmiddag hebben VNO-NCW Midden, MKB-Nederland Midden en verschillende organisaties in Overijssel een brandbrief gestuurd naar de lijsttrekkers van politieke partijen in Overijssel waarin zij een dringend beroep doen op de politiek om flinke stappen te zetten voor het verbeteren van de N35.

Voor ondernemerspartijen in Overijssel is het kristalhelder dat er een dringende noodzaak ligt in het aanpakken van deze weg van Zwolle, naar Twente. Lage maximumsnelheid, slechte doorstroming, beperking van een tweebaansweg en gelijkvloerse kruisingen hinderen álle weggebruikers die zonder vertraging en veilig op hun bestemming willen komen. De urgentie is groot. Er is al té lang sprake van voortdurende filedruk, onveilige situaties en overlast voor ondernemers én bewoners. Reis- en filetijden van anderhalf uur tussen Zwolle en Enschede, een afstand van 70 kilometer, zijn geen uitzondering. Dat is niet acceptabel. De leefbaarheid en economische kansen komen hierbij onder grote druk te staan.

Prioriteit

De N35 is een Rijksweg. En uiteraard moet ook het Rijk hiermee aan de slag. De afgelopen jaren, en zelfs nog enkele maanden geleden heeft de Kamer per motie weer bevestigd dat de regering het opwaarderen van de N35 tot een 2×2-baans 100 km/u-weg als prioriteit aan dient aan te merken. Daarnaast heeft de Kamer verzocht op korte termijn in beeld te brengen wanneer een MIRT-verkenning kan worden gestart. Goede signalen, die de provincie moet gebruiken om ook haar prioriteit onomwonden kracht bij te zetten.

Belangrijkste verbinding

We onderkennen de stappen die zijn ondernomen, maar die zijn nog steeds niet fors genoeg op dit dossier. Wij roepen Overijsselse politici op om de juiste stappen te zetten om te komen tot een N35 die wordt wat ze eigenlijk moet zijn: de belangrijkste verbinding tussen twee belangrijke Overijsselse economische centra.

Download hier de volledige brief.

Kijk ook wat Jelle Weever, MKB-Nederland Midden, ervan vindt: