Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Burgemeester Ton Heerts opent Expat Centre Central Netherlands

Donderdag 15 februari jl. opende burgemeester Ton Heerts in Apeldoorn het Expat Centre Central Netherlands. Dat gebeurde met het aansnijden van een grote taart, onder toeziend oog van diverse betrokken partijen. Dit is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Wittenborg University of Applied Sciences en VNO-NCW Midden, regio Stedendriehoek.

Onze regiovoorzitter Rijn Platteel MRICS is voorzitter van het Expat Centre Central Netherlands. Het initiatief is ontstaan vanuit de wens om internationale studenten en kennismigranten te verbinden met werkgevers die profiteren van de vakinhoudelijke en culturele vaardigheden van deze medewerkers. Het is een belangrijk initiatief om de medewerkers op een goede manier te begeleiden en te ondersteunen, maar ook om werkgevers te ontzorgen. Burgemeester Heerts is zeer verheugd dat het Expat Centre Central Netherlands deze rol voor de regio Stedendriehoek op zich neemt.

Maggie Feng is als CEO van Wittenborg de drijvende kracht achter dit initiatief en ongelooflijk trots: “Het is een mooi begin voor de bedrijven in de regio. Engelstalige talenten kunnen zeker bijdragen aan de totaaloplossing van de krapte op de arbeidsmarkt van de regio. We kijken uit naar de volgende infosessie in Deventer. “De Expat Centre Central Netherlands is een coƶperatie en heeft als doel om internationale arbeidskracht die al in de regio wonen te koppelen aan de werkgevers en ook de dienstenaanbieders. We kunnen de regio inclusiever maken met meer diversiteit en tegelijkertijd meer arbeidsparticipatie. We kijken uit om meer leden te verwelkomen bij de coƶperatie. We doen ’t samen.”