Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

CIRCO Track Bouw en renovatie

Er is in de regio Midden-Nederland een grote bouwopgave. Het is de bedoeling dat deze bouwopgave naast duurzaam en klimaatadaptief, ook circulair gerealiseerd wordt. Dat betekent dat we grondstoffen hergebruiken, modulair en losmaakbaar bouwen en bouwen met biobased grondstoffen, zoals hout of hennep.

Dit geldt niet alleen voor nieuwbouw. Ook in de renovatie kunnen deze principes toegepast worden. Zo kan bij het isoleren van een spouwmuur ook gebruik worden gemaakt van biobased isolatiemateriaal of kunnen hergebruikte balken worden gebruikt bij een renovatieproject.

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. CIRCO richt zich op het in beweging brengen van een nieuwe markt. CIRCO activeert daarom – met steun van de overheid – ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen.

Hierom organiseert de CIRCO Hub Midden-Nederland een driedaagse CIRCO Track over circulaire bouw en -renovatie om bedrijven in de bouwsector te helpen om circulariteit in hun processen toe te passen. Samen met de deelnemers kijken we naar de circulaire bouwketen en de rol van elke deelnemer daarin.

Klinkt dit interessant? Meld je dan hier aan! Wil je meer informatie? Kijk dan op de site van CIRCO!

CIRCO Hub Midden Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door zijn partners: Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU), Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, CIRCO, ROM Utrecht Region en de Rabobank.