Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Corona-ondersteuning voor ondernemers in de regio Utrecht

We bevinden ons in Nederland in een ongekende en uitzonderlijke situatie. Het zijn spannende en onzekere tijden. Ook in de regio Utrecht zien en ervaren we de enorme consequenties van de coronapandemie. Op mens, maatschappij, maar ook op onze economie. Middels de Utrecht Region Economische Corona Alliantie willen wij u, ondernemers uit de regio Utrecht, zo goed mogelijk bijstaan in deze moeilijke periode. Het gaat hierbij om aanvullende acties, in aansluiting op landelijke en regionaal bestaande steunmaatregelen.

Om de consequenties van de coronapandemie het hoofd te kunnen bieden, tracht de Alliantie het volgende bij te dragen:

  • Toegang tot informatie: bundeling van (bestaande) informatie op landelijk, regionaal en lokaal niveau;
  • Toegang tot ondersteuning: eerste hulp aan alle ondernemers uit de regio Utrecht. Denk aan hulp bij het aanspraak maken op bestaande regelingen, meedenken over bedrijfsvoering in deze crisistijd of sparren over nieuwe businessmodellen. ZZP-ondernemers verwijzen we graag naar de lokale gemeentelijke regelingen;
  • Door slimme monitoring en contact met ons netwerk, ontdekken we achter de schermen waar de huidige regelingen mogelijk tekort schieten. Zodat we met onze partners op zoek kunnen naar aanvullende instrumenten;
  • Tot slot signaleren we ook innovatieve initiatieven die nu ontstaan en groeiversnelling krijgen, en die tegelijkertijd bijdragen aan de Regionaal Economische Agenda. Om zo ook vooruit te kijken naar de toekomst, voorbij de coronacrisis.

Een groeiende groep regionale bedrijven, gemeenten en de provincie heeft de handen ineengeslagen om, belangeloos, ondersteuning en antwoorden op uw vragen te bieden. Heeft u een hulpvraag en komt u er zelf niet uit? Of heeft u zelf juist hulp ‘in de aanbieding’ voor andere bedrijven in nood? Denk aan advieskracht, consultancy of projectmanagementcapaciteit. Neem contact met ons op.

U vindt alle informatie op www.economicboardutrecht.nl/corona.

Over de Utrecht Region Economische Corona Alliantie

In de Alliantie wordt nu samengewerkt door Rabobank Utrecht, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB-Nederland Midden, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht (i.o.), gemeenten uit de regio Utrecht, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. Kunt u met uw organisatie een nuttige bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op. U bent van harte welkom om aan te sluiten.

We spannen ons in om u zo goed mogelijk van dienst te zijn de komende tijd. Een proces waarin we van elkaar kunnen blijven leren. Laten we schouder aan schouder staan om hier doorheen te komen. Om samen verder te kunnen werken aan een Groene, Gezonde en Slimme regio, ook ná corona.