Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Cybersecurity – ‘Denk nooit: bij mij is niets te halen’

16-11-2021 – Hoewel vooral de grote incidenten het nieuws halen, zijn ook veel MKB’ers slachtoffer van ransomware en andere cyberellende. ‘Denk nooit: mij hacken ze niet, want bij mij is niets te halen,’ aldus Jan Martijn Broekhof, bestuurslid VNO-NCW provincie Utrecht. Hij roept ondernemers op het probleem niet te onderschatten.

‘Elk bedrijf is onderdeel van een keten. Misschien zijn jouw klanten of toeleveranciers wel heel interessant voor criminelen. Ook zijn kleinere bedrijven vaak ingangspunt voor grotere bedrijven.’ Jan Martijn benadrukt dat het op orde krijgen van de beveiliging helemaal niet duur hoeft te zijn. ‘Er zijn best veel eenvoudige maatregelen die je kunt doen om zaken op orde te brengen. Denk aan regelmatig updaten van software en je medewerkers regelmatig bewust maken van de gevaren.’

Gratis scan voor Utrechtse ondernemers
Utrechtse ondernemers kunnen kennis in huis halen via de gratis Cybersecurity Scan. De scans worden aangeboden vanuit Cybernetwerk Utrecht en uitgevoerd door IT-studenten van ROC Midden Nederland. Na afloop krijg je een overzicht met maatregelen waar je direct mee aan de slag kunt. De IT-studenten starten 19 november met de bedrijfsbezoeken. Je kunt je nog aanmelden. Stuur een mail naar cybernetwerk@utrecht.nl. Vermeld je naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer, dan wordt contact opgenomen.

Ethical hacker in de Achterhoek
Op 26 november is er in de Achterhoek weer een bijeenkomst van de ‘Achterhoekse Cybersecurity Groep’. Tot nu toe een groep van een 10-tal maakbedrijven die kennis delen en aantrekken. Echter, er zijn plannen voor een vorming van een nieuwe groep voor MKB. Op 26 november kun je hierover meepraten én de masterklas van ethical hacker Koen van Nisterooij bijwonen.
Aanmelden via: Achterhoekse Cybersecurity Groep meeting