Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

“De Chinese Droom” – het verhaal achter de krantenkoppen

Na een oosters buffet neemt journalist en Chinakenner Oscar Garschagen ons mee in de toekomstvisie van president en partijleider Xi Jinping. Daarbij schetst hij de rafelranden van deze samenleving: consumentisme, de erfenis van Mao, Hongkong en handelsoorlog. Hij verhaalt hoe de zachtaardige Xi Jinping met harde hand bezig is zijn Chinese droom waar te maken; maar ook hoe deze voor velen een nachtmerrie wordt.

Oscar Garschagen
Tien jaar lang heeft Garschagen dit proces zelf mogen analyseren als scherpe observator met kennis van zaken en een ijzersterke maar ook humorvolle blik.

Garschagen werkte als journalist voor NRC-Handelsblad in China, Israël en Palestina, was hoofdredacteur van Vrij Nederland en het Algemeen Dagblad en correspondent voor De Volkskrant in Amerika, de Europese Unie en Den Haag. Voor zijn Amerika berichtgeving kreeg hij in 1993 de Anne Vondelingprijs. Dit voorjaar verscheen zijn alom geprezen boek de Chinese droom, waarvan u na de lezing een gesigneerd exemplaar kunt kopen.

Actualiteit en discussie
Deze lezing beperkt zich niet tot het boek. Garschagen zoemt ook in op de actualiteit. Uw vragen en inzichten daarover stelt hij zeer op prijs. Neem gerust uw partner of vriend(in) mee. Het wordt een boeiende avond met steun aan een hartverwarmend lokaal doel.

Sint voor ieder kind
Ons goede doel is ‘Sint voor ieder kind’. Dit project van Stichting Leergeld streeft ernaar dat sinterklaas – na de landelijke intocht in Apeldoorn – hier geen ‘schoorsteen’ hoeft over te slaan.

Aanvang, aanmelding en locatie
Vanaf 18.15 uur gaan de deuren van AEC-gebouw (Roggestraat 44) open en staat een rijk gevuld Chinees buffet gereed. Om 20.00 uur begint de lezing. Voor tickets https://www.kiwanisapeldoornhetloo.nl/

€ 35.00 pp inclusief buffet, bijdrage en drankje – €17.50 pp zonder buffet.

We verwachten veel belangstelling. Graag tot dan!