Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

De Dag van de Ondernemer Regio Zwolle -bekendmaking genomineerden Ondernemersprijs

In Academiehuis Grote Kerk Zwolle was vrijdag de eerste live editie van “De dag van de ondernemer Regio Zwolle”. Een middag vol erkenning en waardering voor ondernemend Regio Zwolle. Tijdens deze middag zijn ook de genomineerden voor Ondernemer van het jaar Regio Zwolle 2021 en Starter van het jaar Regio Zwolle 2021 bekend gemaakt.

Coby Zandbergen, directeur Academiehuis Grote Kerk Zwolle, opende de middag en gaf een fraai betoog over de kracht van de culturele en creatieve sector binnen het midden- en kleinbedrijf. Vervolgens ging Coby bij het programmaonderdeel “Negen jaar later met…” in gesprek met Mark van Buiten van Eurosafe Solutions, winnaar Ondernemer van het jaar 2012. Coby sprak met Mark over het ontstaan van Eurosafe Solutions (de internationale specialist in veilig werken op hoogte en in besloten ruimte), zijn ondernemerslessen in Engeland, component geluk, de autonome groei van het bedrijf door een team van gedreven medewerkers en tot slot werden een paar indrukwekkende projecten van Eurosafe Solutions uitgelicht.

Als verrassing bracht Rene de Heer een “Ode aan de ondernemer” uit: aan Mark en aan ondernemend Regio Zwolle. Na de prachtige ode liet René een plaquette mede namens Peter Snijders gemeente Zwolle, Jelle Weever MKB-Nederland Regio Zwolle, Laurens de Lange VNO-NCW Regio Zwolle en Joram Maan Rabobank overhandigen door Tom van Buiten, de oudste zoon, aan Mark. Een plaquette als erkenning en waardering voor zijn grote inzet, achter de schermen, voor de stad en Regio Zwolle.

Aansluitend was de bekendmaking van de finalisten van de regionale ondernemersverkiezing. Hans Paul Visscher van Wecovi BV, winnaar Ondernemer van het jaar 2020, en Lisa Heethaar namens de vakjury, maakten de finalisten bekend.

De finalisten Starter van het jaar zijn:
– Roeland Veen en Niels Schutter van TrendingTea uit Dronten
– Oumar Sylla van Deelfiets Nederland uit Zwolle
– Wouter Simons van EntoBreed uit Zwolle

De finalisten Ondernemer van het jaar zijn:
– Bas Potjes van Roscom uit Zwolle
– Marriel van der Most van Koninklijke Van der Most uit Heerde
– Jan Groen van Green Organics B.V. uit Dronten

Van harte gefeliciteerd finalisten!! Veel succes en plezier de komende week tijdens de pitchdagen en richting de finale. Van 2 t/m 8 december is de stemmodule via de Regio Zwolle Connect app geopend. De winnaars worden op 9 december tijdens het Regio Zwolle Congres van Stichting Metropool Regio Zwolle gekroond.

Tot slot sprak Lisa namens MKB-Nederland Regio Zwolle en VNO-NCW Regio Zwolle een grote dank uit aan Coby, voor haar gedreven inzet, de positieve en inspirerende bijdrage voor de medemens en voor de activiteiten van MKB en VNO-NCW.

“De dag van de ondernemer Regio Zwolle” werd mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle, MKB-Nederland Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle, Rabobank, Academiehuis Grote Kerk Zwolle, GEW Regio Zwolle en team SJON (Startende Jonge Ondernemers NL) van Cibap vakschool voor vormgeving.

📸 STUDIOVHF